10 példa, hogy hogyan ne hordjunk farmerszoknyát

A szeptemberi divathét felhozatalát elnézve nemcsak a kövekkel kirakott és összematricázott farmernadrágok térnek vissza az utcai divatba a tavaszi-nyári szezonban, hanem a Guccinak és a Saint Laurent-nak köszönhetően a 2000-es évek elején és a kilencvenes évek végén népszerű farmerszoknyák is felbukkannak majd a divatmániásokon. Azt nem állítjuk, hogy ujjongva üdvözöltük az új trendet, hiszen az elmúlt egy-két évtizedben szinte már mindennel hordtuk a farmer miniszoknyát, ezt vettük fel, ha lotyónak akartunk öltözni és akkor is ehhez nyúltunk, ha valami egyszerűt kerestünk a kapucnis pulcsink alá. A legmeglepőbb talán mégis az volt, hogy a hírességek és a modellek még a vörös szőnyeges eseményekre is elmerészkedtek az elcsépelt darabban.

A gloss.com szerkesztői összeállítottak egy listát arról, hogy milyen ízléstelen formában viseltük a klasszikus anyagból készült falatnyi darabot az elmúlt évtizedben, amin felbuzdulva elrettentő példaként mi is összeszedtünk néhány példát arra, hogy hogyan ne viseljük majd a farmerszoknyát 2015 nyarán!

1.Tiltólistán a térdzokni

Bár idén nagy divat a zoknit papuccsal és szandállal viselni, ettől még nem gondolhatja senki komolyan, hogy jó ötlet összepárosítani a zoknit a farmerminivel. Elképzelhető, hogy ez a trend két évtizeddel ezelőtt nagyon modernek hatott, de napjainkban inkább kelt szexista hatást, mint sikkeset.

2. Kerüljük a fodros darabokat is

Többen a kacérsága miatt kedvelhették a kislányos külsőt kölcsönző fazont, de higgye el, hogy senki nem keltett benne ilyen benyomást. Ha ön nem teniszezőnő, akkor inkább ne kísérletezzen a fodrokkal felcicomázott farmerszoknyával.

3. A feldíszített farmerszoknya sem menő

Míg a farmernadrágon elfér egy-két bohémebb minta vagy strasszos betét, addig az apró szoknyák már nem viselnek el ekkora csapást. Semmi értelme egy lábat előtérbe helyező szoknyát egyéb sallanggal vagy extra gombokkal teleaggatni.

4. A farmerszoknyához sem passzol a leggings

Még a hidegebb hónapokban sem látjuk indokoltnak, hogy egy ízléstelen cicanadrággal dobjuk fel a farmerszoknyát. Bár többen lezsernek, kényelmesnek és vagánynak találják a szemet bántó párosítást, higgye el, hogy senki nem fog ön után fordulni az utcán, ha egy ilyen összeállításban indul el otthonról.

5. Magassarkú? Nem!

Inkább közönséges, mint elegáns és stílusos benyomást keltünk, ha farmer miniszoknyánkhoz egy látványos magassarkút párosítunk. A kombináció szinte semmilyen eseményen nem állja meg a helyét, ugyanúgy kínos egy koncerten, mint egy ballagáson vagy egy temetésen. Ha már mindenképpen farmerszoknyában szeretne parádézni, akkor válasszon hozzá egy lapos talpú cipőt, egy nőiesebb szandált, vagy egy klasszikus bőrcsizmát.

6. Farmerszoknya apró kis övekkel

Bár több celebnőt is lencsevégre kaptak az elmúlt években efféle ízléstelen szerelésben, ezt csakis azzal magyaráztuk, hogy elfelejtettek egyeztetni a stylistjukkal mielőtt elindultak volna otthonról. Higgye el, semmi extravagáns nincs abban, ha egy csillogó öv van ráapplikálva a farmerszoknyájára, inkább tűnik ettől ízlésficamosnak, mint kifinomultnak.

7. Gyárilag feslett szoknya

Ugye egy percig sem gondolta, hogy bárki bevette, hogy lázadásból járkál felfeslett szegélyű farmerszoknyában? Talán ez a trend kopott ki a leglassabban a divatból, ami leginkább annak köszönhető, hogy olyan sztárok is láttak benne fantáziát az elmúlt években, mint Milla Jovovich, aki neves filmfesztiválokon is ilyen szerelésben integetett a vörös szőnyegen. De előszeretettel flangált a rojtos darabban Helena Christensen és Winona Ryder is.

8. Cipzárakkal és gombokkal díszített szoknya

Kérdőjelként állunk a jelenség előtt, hiszen egyáltalán semmi sem indokolja, hogy egy cipzárnál vagy gombnál több kelljen egy farmerszoknyára. Egy klasszikus farmerszoknyán ugyanis egy cipzár és két hátsó zseb található. Ne aggassa tele farmerszoknyáját ilyen bigyókkal, mert később csak úgyis megbánja.

9. Ne eresszük össze más anyaggal

A farmer annyira erős anyag, hogy nincs szüksége semmilyen kísérőre, főleg a miniszoknya esetében. Ha nem hisz nekünk, nézzen vissza egy-két régebbi fotót, melyen ilyen fekete csipkével, vagy állatmintás anyaggal toldott farmerszoknyában pózolnak az osztálytársai a középiskolás képeken. Higgye el, az ilyen szerelésekből sosem lesz időtlen stílusú darab.

10. Ne dőljön be a farmerskortnak

A divatbloggerek egyik kedvence volt az elmúlt pár szezonban az úgynevezett skort, ami szoknyarésszel kombinált rövidnadrágot jelent. A trend várhatóan farmerverzióban lesz átmentve a következő időszakra, de menő lesz majd a farmeranyagból készült háromnegyedes szoknyanadrág is 2015 tavaszán. Nézze meg a galériában, hogy hogyan ne hordja a farmerszoknyát jövőre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek