OFFLINE

Ezt gondolja át, mielőtt táskát vesz!

2014. november 30., vasárnap 12:40

A táska – amellett, hogy nőként az egész életünk megtalálható benne – sok mindent elárul rólunk. Az a fajta kiegészítő, amire sokan akkor is nagy összegeket fordítanak, ha minden más ruhadarabjukat fillérekért szerzik be, mert tudják: egy minőségi táska visszahozza az árát. Olyanok, mint a körömlakkok: soha nem elég belőlük és mindig találni indokot egy újabb vásárlására.

Külföldön hagyománya van egyébként az „IT bag”-eknek – ezzel a jelzővel illetik azokat a darabokat, amelyeket az adott szezonban kötelező beszereznünk, mert különben egy nagy nullák vagyunk. A legtöbb esetben a szűkös költségvetés miatt fontos, hogy ésszel vásároljon táskát (is), ezért a StyleVanity segítségével összegyűjtöttünk három olyan tényezőt, amit végig kell gondolnia, mielőtt beszerez egy új darabot. A tippek mellett pedig megmutatjuk aktuális kedvenceinket is (Kedves Jézuska...)!

A szín

Sokan nem látnak túl a feketén, mondván az „mindennel megy”, de akadnak olyanok is, akiknek a szín kiválasztásába is beletörik a fejszéjük. Személyes tanácsunk: ha általában basic szetteket hord, akkor nyugodtan válasszon egy élénkebb színűt/mintájút, mert azzal feldobhatja! Ha viszont inkább a színes összeállításokat szereti, válasszon egy natúr (bézs, szürke vagy fehér) darabot – persze csak akkor, ha tud rá vigyázni és nem koszolja össze pár napon belül, ellenkező esetben tökéletes alternatíva lehet egy tengerészkék szütyő.

Fazon

Vállon átvetős? Kézben cipelős? Ha a színt kitaláltuk, újabb fejtörést okozhat a megfelelő fazon kiválasztása. Egyetlen dologra gondoljon: mire szeretné majd használni. A clutch-ok például jópofán néznek ki street style fotókon, ha viszont munkába járáshoz használná, jusson eszébe, hogy maximum egy rúzs és egy bankkártya fér beléjük. Ha pedig tudja, hogy nem bír el sokmindent, akkor ne válasszon utazótáska méretűt, mert hülyén néz ki, ha csak félig pakolja.

Klasszikus vagy trendi

Hány táskája van?

 • 24
  Egy sem.
 • 1252
  10 alatt
 • 520
  10-nél több.
 • 330
  Sosem elég.

Ha az előző két szempont alapján már leszűkítette a kínálatot, még mindig marad egy fontos tisztáznivaló: olyan darabot válasszon, amit 5 év múlva is tud majd hordani vagy hódoljon be a trendeknek és lepje meg magát valami izgalmassal? Mi azt ajánljuk, hogy az időtálló darab(ok)ra költsön többet, ami pedig hirtelen fellángolás – mondjuk egy mekis Moshino táska, ami jövőre már ciki lesz –, arra ne szánjon párezernél többet: irány az Aliexpress, ahol a legtöbb dizájnertáska hasonmását fellelheti pár nullával kevesebbért.

+ 1 tipp:

Unja a táskáját, de nincs pénze másikra? Dobja fel kiegészítőkkel: kulcstartókkal, lógó kütyükkel vagy selyemsálakkal – ebben a szezonban akkora a táskadíszválaszték, hogy csak győzzön választani!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta