Zanza!

Biztos vagyok abban, hogy zöldségeket nem azért jó tenni a süteményekbe, mert így a répát-céklát-cukkinit elutasító gyerekünkbe varázsolhatunk némi vitamint. Abból ugyanis a sütés miatt, valljuk be, nem sok marad, míg a zöldség viszont extra szaftosságot ad bármilyen tésztának. Ebben a gyors répatorta-alapban pedig az ananásszal együtt a sárgarépa ízre teljesen észrevehetetlen is.

DSC 0153(1)
Fotó: Piszke

A hozzáadott mézeskalácsfűszer kicsit izgalmasabb, mint a rengeteg sima fahéj, a krémsajttal a tetején pedig ellenállhatatlan, krémes sütit kapunk.

Hozzávalók: (20x20 cm-es formához)

25 dkg reszelt sárgarépa
20 dkg konzerv ananász apróra vágva, lecsöpögtetve
20 dkg cukor
1,5 dl étolaj
3 kisebb tojás
17 dkg liszt
8 gr sütőpor
2 csapott tk. mézeskalács fűszerkeverék

a krémhez:

20 dkg szoba-hőmérsékletű natúr krémsajt vagy mascarpone
4-6 dkg porcukor ízlés szerint
fél citrom leve
kevés őrölt fahéj

  1. Az első 5 hozzávalót (répa, ananász, cukor, olaj, tojás) összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport és a mézeskelács fűszerkeveréket homogénné keverjük, és hozzáadjuk a répás kevercshez.
  3. Sütőpapírral bélelt formában, 175 fokon kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük.
  4. Rácson, a formában hűtjük, a tetejére kenjük a porcukorral és citromlével kikevert krémsajtot/ mascarponét.
  5. Pici fahéjjal szórjuk a süti tetejét, kockákra vágva tálaljuk.
Blogmustra