Zanza!

Na igen, ez nem egy tipikus női étel, hanem igazi férfias izomkaja. Nehéz, zsíros, laktató. Viszont a pasik nagy része odáig van érte, és jó hír a salátán élő hölgyeknek, hogy fagyasztható, tehát nem kell túl sűrűn főzni, több adagban benyomhatjuk a fagyasztóba.

DSC 1758akicsi
Fotó: Katuci

Elég egy nagy vekni kenyeret és jó sok savanyúságot tálalni mellé, meg persze sok sört, hogy adjunk az érzésnek.

Ha jó hentesünk van, kérjük meg, hogy darabolja fel helyettünk a húsokat, ne nekünk kelljen otthon csapkodni. A csülköt nagy szeletekre tudja fűrészelni, a körmöket pedig négybe vágni.

Hozzávalók:

2,5 kg csülök
1,5 kg köröm
80 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál pirospaprika
só, bors, köménymag
olaj vagy zsír

  1. Nem túl sok zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a körömdarabokat. 30 percig párolgatjuk, mindig csak annyi vizet öntve alá, hogy le ne ragadjon. A végén elpárologtatjuk az összes vizet, ekkor hozzáadjuk a felkockázott csülökhúst is.
  2. Átforgatjuk, sütögetjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, kevés köménymaggal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Puhára főzzük. Akkor van készen, amikor már a körömből kiesik a csont. Félretesszük, lehűtjük. A zsír kiül a tetejére, ezt leszedjük, különben nagyon nehéz lesz az étel. (Ha csak másnap fejezzük be a főzést, de eddig előkészítjük, az sem gond, csak tegyük hideg helyre.)
  3. A zsír egy részét felhasználjuk, a többire nem lesz szükség. Újra felmelegítjük a húst.
  4. A kivett zsírban elkeverünk 4 evőkanál pirospaprikát, ráöntünk egy keveset a felmelegített főzőléből, majd visszaöntjük a hús mellé. Csendes lángon 20-30 percig főzzük, amíg a paprika összefő a hússal.
  5. A nagyobb csontokat kivehetjük belőle óvatosan. Akár fagyaszthatjuk is.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra