OFFLINE

Bréking: plus-size modellekkel dolgozik a Vogue

2014. november 22., szombat 09:06

Talán túlzás nélkül divattörténelmi pillanatnak tekinthető, hogy az amerikai Vogue végre plus-size modellekkel is hajlandó dolgozni – ezt bizonyítja legalábbis az a fehérneműs divatanyag, amit kivétel nélkül hétköznapi testalkatú nőkkel fotóztak. Hatalmas előrelépés ez, hiszen a magazin köztudottan kizárlóag vékony modelleket foglalkoztat – akiket ettől függetlenül is szétretusálnak –, ezzel szemben a plus-size modellválasztás és a takarékra tett Photoshop – a modellek bőrén látszanak a striák és a hasi hájacskák is – erősen arra utalnak, hogy valami kezd megváltozni a magazinnál. 

A divatanyagot, amit ide kattintva tekinthet meg, “‘Give me a D! Give me an F!’, vagyis 'Mutass D vagy F (méretet)!' – címre keresztelték, mivel egy igazán szép melltartó mérettől és formától függetlenül is gyönyörű. "Ebben a szezonban miért ne próbáljunk ki valami újat és mutassunk nem csak szép, de szabásában is kiváló fehérneműket?! Mert végülis, ha csinos fehérneműről van szó, akkor nincs apelláta, ha a kosár stimmel, akkor legyen csinos is!" – hangzik a divatanyag felütése, ami tényleg meglepő egy olyan magazintól, mint a Vogue, ami világ életében kerülte a plus-size modellekkel való együttműködést. A plus-size modellek – név szerint Candice Huffine, Tara Lynn, Inga Eiriksdottir, Marquita Pring, and Ashley Graham – fekete-fehér fehérneműben pózolnak és olyan márkákat viselnek, mint a Lane Bryant, az Addition Elle, az Agent Provocateu és a Wacoal.

Alábbi Instagram képen Ashley Graham plus size modell pózol a Vogue-fotózás egyik szünetében.

A képeken egyébként tényleg úgy tűnik, mintha nem segítettek volna rá Photoshoppal, a modellek pedig kifejezetten natúr sminket viselnek, amitől csak még szerethetőbb a végeredmény. Valahogy nagyon természetes és frissítő ez az egész, mármint, mikor látott ön VALAHA striás, vagy esetleg cellulitiszes nőt a Vogue-ban? Én személy szerint kicsit le is sokkolódtam – abszolút jó értelemben véve persze –, hogy egy olyan magazin, mint a Vogue, ami a photoshop és a tökéletesség mintaképe, valóban reklámoz olyan női testet is, amilyen tényleg létezik és amivel az olvasó is azonosulni tud.

De vajon mi történt a Vogue-nál és mivel magyarázható ez a hirtelen változás? Lehet, hogy végre rájöttek az amerikai kiadványnál, hogy nem csak csontsovány lányok rohangálnak az utcán? Vagy hogy szép melltartót F-es kosárméretben is találni? Eddig vajon mit hittek, nagyibugyit és XXL-es sportmelltartót hordtak a kerekded nők? Igyekszünk persze nem elégedetlenkedni, hiszen tényleg pozitív előrelépés ez egy olyan magazintól, amit évekkel ezelőtt még maga egy plus-size modell is rendesen elküldött a francba. Kíváncsiak vagyunk, ő vajon most mit szól ehhez az egészhez.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta