OFFLINE

Nullmacerás ebéd: lecsóval sült tarja

2014. november 22., szombat 12:32

Egy újabb étel, ami egyszerűségével tarol. Annak ellenére, hogy nem kell fél napot a főzéssel tölteni, nyugodtan tálalhatjuk az az egész család elé is. A körettel nem kell sokat bajlódni, hiszen a lecsó magától készre párolódik a hús alatt, a burgonya pedig magába szív minden ízt.

DSC 2666akicsi
Fotó: Katuci

Az a legjobb, ha akkora tepsiben tudjuk sütni az ételt, amiben nem kell egymásra halmoznunk a húsokat, és mindegyik szépen meg tud pirulni.

Hozzávalók:

6 szelet csontozott tarja
6 fej hagyma
6 szép paprika (piros s zöld vegyesen)
6 paradicsom
10-12 szem burgonya
só, bors,
olaj

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megmosott hússzeleteket sózzuk és borsozzuk, majd forró serpenyőben, egy kevés zsiradékon elősütjük mindkét oldalukat egy-két perc alatt.
  2. A meghámozott kruplit és a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és elhelyezzük őket a tepsi aljában.
  3. A zöldségágyra tesszük az elősütött hússzeleteket, lefóliázzuk az edényt, és 30 percre a sütőbe tesszük. A fóliát levesszük róla, és újabb 30-35 percig sütjük, közben néhányszor megfordítjuk a tarját.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta