OFFLINE

Milliós karkötő a celebek kedvence

2014. november 22., szombat 18:15

A gazdagok kedvenc ékszermárkája, a Cartier örök „must have” darabja az egyszerűnek tűnő, nem túl feltűnő „Love” karperec, melyet 45 évvel ezelőtt dobtak piacra azzal a szöveggel, hogy a férfiak az igaz szerelmüknek vásárolják meg őket. Hogy miért olyan népszerű ez a karkötő mostanság a celebek körében? Hát mert drága: ezért aztán például Lindsay Lohanen, Katie Holmes-on, a Kardashian-klán összes nőtagján, Iggy Azaleán és Pippa Middletonon látni viszont a fontban is négyszámjegyű összegbe kerülő ékszereket.

A karkötők két félkörből állnak, csavarok tartják össze őket (elvesztésük esetén 250 fontért, azaz 95 ezer forintért pótolhatóak), 4 és 40 ezer font (1,6 és 16 millió forint) között mozog az áruk, az összeszerelésükhöz pedig csavarhúzóra van szükség – tehát nem lehet egy leányálom nap végén leszerelni őket magunkról.

Vannak, akik „rabszolga bilincsnek” hívják és a középkorban használatos erényövre vezetik vissza a dizájn ötletét. Ez persze nem tartja vissza a hírességeket, hogy viseljék, és mi más lenne jobb reklám egy ékszervállalatnak, mint ez?  Pippa Middleton a pletykák szerint elvesztette 18 karátos aranykarkötőjét, mert elengedtek a csavarok: a cég természetesen ingyen adott újat neki.

A Topshop birodalom atyja, Sir Philip Green lánya, Chole Green 6 darabbal büszkélkedhet (a legolcsóbb verzióval számolva is közel 10 millió forintba kerültek) és gyakran viseli őket együtt – akárcsak Kylie Jenner. 2006-ban Tom Cruise is „Love” karpereccel lepte meg Katie Holmes-t Suri születésének alkalmából, a Rich Kids of Instagram népe pedig le se veszi a különböző, drágakövekkel kirakott nemesfém verziókat.

Senki nem vehette meg magának

Ön szeretne Love karkötőt?

  • 328
    Nagyon!
  • 124
    Nem, hülyeség.

A karkötőt egyébként az olasz tervező, Aldo Cipullo alkotta meg, aki bevallotta, hogy az ötletet valóban azok a férfiak adták neki, akik a középkorban a háborúba menetel előtt erényövvel látták el féltett kedveseiket.

Ma már különös belegondolni, de a karkötők 1969-es bevezetésekor még nem vásárolhatta meg őket senki saját magának: ez a szabály azért volt fontos, mert a Cartier tényleg azt akarta, hogy a Love karkötőt szerelemből ajándékozzák egymásnak a gazdagok – ezt a szabályt  azóta persze eltörölték.

A karkötő piacra dobásakor 25 híres pár kapott a cégtől ajándékba Love karperecet, például Elizabeth Taylor és Richard Burton is. A design akkora siker volt, hogy alig győzték a gyártást, mindenki ilyen karperecet akart: adott volt, hogy 1979-ben megjelenjen a Love gyűrű és fülbevaló, valamint a karkötő továbbgondolt, gyémántokkal kirakott verziója is. A karkötő tényleg a szerelem szimbóluma lett, de a gazdagok szerelméé: szerintünk elég sokat ront rajta, hogy nem annyira a szeretetről, mint inkább a jövőbeli férj pénzben mérhető értékéről árulkodik, vesz-e a jegyesének 1,6 millió forintos ékszert.

Tényleg jó erényöv helyett is!

Akárhogy is, Tamara Ecclestone-nak biztos jól jött, hogy vásárolt exének, Omar Khyami-nak két ilyen ékszert, ugyanis ezek buktatták le a férfit, amikor félrelépett és egy szexvideó jelent meg róla 2012-ben. Ecclestone állítólag onnan volt biztos abban, hogy pasija látható a filmen, hogy rajta voltak a karkötők – amiket ugye csak csavarhúzóval lehet levenni.

Mostanra a karkötő igazi státusszimbólum lett: aki kicsit is jobban keres az átlagnál, azonnal akar egyet, de az igazi aranyásók is ilyet követelnek pasijuktól, ha úgy érzik, komolyra fordul a dolog. Ha önnek nincsenek felesleges milliói, de a koppintásokkal sem áll hadilábon, látogasson el kedvenc online piacunkra, az Aliexpress-re: ide kattintva összegyűjtöttük a hasonló ékszereket. Spoiler: egyik replika se nemesfém, de már ezer forintból megúszhatja a vásárlást, és még csavaroznia sem kell. Ha mégis inkább egy eredetit venne, a lenti videón megnézheti, hogyan kell majd összeszerelni – vagy leszerelni, ha idegen nőkkel/pasikkal készül szexvideót forgatni!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta