OFFLINE

Ruhát az IKEA-ból? Ez a jövő!

2014. november 20., csütörtök 13:28 |

A szekrények esetében értelemszerű a lapraszerelt verzió – vásárolna viszont olyan ruhát, ami ezen az elven működik? Stefan Engeseth üzleti szakértő olyan jövőt vizionál, ahol a vásárlók az IKEA-ban összeállítják a nekik tetsző ruhákat (kiválasztják a színt, a gombokat, az ujjhosszt), amiket aztán otthon „raknak össze”. És hogy miért pont a svéd franchise képes erre? Engeseth szerint azért, mert az ő birtokukban van a tökéletes üzleti struktúra, ami elindíthatja a trendet.

A legtöbb üzlet (legyen szó bármelyik fast fashion vagy high street márkáról) konfekcióban gyártja le a ruháit, így két választása marad azoknak, akiknek egyéni igényeik vannak: vagy megveszik az adott ruhadarabot és elviszik a varrónőhöz, vagy mélyen a zsebükbe nyúlnak és mérték után készíttetnek. A szakértő elképzelései szerint a dolog az IKEA esetében ugyanúgy működne, mint mondjuk egy komódénál: az alap varrástudást igénylő elkészítés leginkább mondjuk egy fiók összerakásához hasonlítható. És ami a legjobb: a vásárlók maguk választhatnák ki a színt, a gombot, a zseb formáját, illetve a nadrág és az ujj hosszát is.

483928495
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

„Érzelmileg ez a kezdetekhez köti az embereket – amikor még eldönthették, hogy mit és hogyan szeretnének, nem készen kapták a dolgokat” – mondta a Lucire magazinnak a szakértő, aki szerint ez akkora dobás lesz, hogy még az esküvői ruhák piacára is hatással lesz majd. Ez mondjuk könnyen hihető annak a fényében, hogy mekkora procedúrát jelent megtalálni a tökéletes darabot (és micsoda beruházás már csak az is, hogy kibéreljük). A cikket lehozó DailyMail természetesen megkérdezte az érintett IKEA-t is, aki elmondta, „nincsenek ruházati vonal indítására vonatkozó terveik, de amint lesznek, megfogadják Engeseth tanácsait”.

A férfi – élénk fantáziájának köszönhetően – már azt is látja szemei előtt, ahogy a vásárlók kedvezményt kaphatnának a bútorok árából, ha a cég ruháit viselik.

Ön mit gondol?

  • 464
    Jó ötlet, alig várom, hogy megvalósuljon!
  • 85
    Az ötlet jó, de biztos, hogy nem vásárolnék ruhát az IKEA-ban.
  • 134
    Hülyeség.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta