Parmezánbundás rántott hús a sütőből

A rántott hús olyan joker kaja, amivel nem nagyon tudunk melléfogni. Általában mindenki szereti, és ami még fontosabb, a gyerekek is. Én viszont nagyon utálok panírozni, főleg mosogatni utána, és az olajban sütés sem a kedvencem. Ilyenkor jön a képbe, hogy csak dobjuk be a húst a sütőbe. Ugyan olajba is forgatjuk a hússzeleteket, mégsem olyan, mint amikor a kenyérmorzsa magába szívja a rengeteg zsiradékot.

DSC 2634akicsi
Katuci

A hús nagyon finom és puha lesz, a sajttól pedig szépen ropogós lesz a bundája is. Öt perc a teljes adag bepanírozása, és az ünnepi asztalon is bőven megállja a helyét!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
egy nagy marék zsemlemorzsa
egy nagy marék finomra reszelt parmezán
3 evőkanál olívaolaj
só, bors,
bazsalikom (elhagyható)

  1. A húst átmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az olívaolajba keverjük a sót (nyugodtan használhatunk nagyobb szeműt is) és a frissen őrölt borsot. Ha szeretjük az olaszos ízeket, mehet bele egy kis bazsalikom is.
  3. Egy másik tányérban alaposan összekeverjük a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt. Én jobban szeretek frissen darált morzsát használni. Egy-két napos zsemlét vagy kiflit finomra darálok a késes aprítóban. (Ehhez a mennyiséghez egy fél kifli elég volt.)
  4. A hússzeleteket megmártjuk a fűszeres olajban, majd megforgatjuk a parmezános morzsában. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és 30 percre betesszük sülni. Forgatni sem kell közben, mindkét oldala szépen megpirul.
DSC 2632akicsi
Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra