Mákos-csokihabos tortácskák, gránátalmával

Ősszel a hiperek polcain gyakrabban találkozhatunk a gránátalmával, amit nemcsak magában érdemes nassolni, de édességekben is remekül működik. Mi most mákos muffinokat turbóztunk fel a gránátalma apró magjaival, hiszen a mák szuperül harmonizál a savanykásabb ízű gyümölcsökkel.

GránátalmaMák2
Ötvös Zsuzsanna

A muffinok csinos csokidíszítést is kaptak, így rögtön tortácskákká léptek elő. Szórják meg a csokirózsákat bőven gránátalmamagokkal, és készen is van a villantós desszert! Ha ódzkodnak a gránátalma pucolásától, olvassák el ezt a cikkünket!

Hozzávalók kb. 10-12 darabhoz:

Muffin:

100 g vaj
100 g nádcukor
fél dl tej
2 tojás
fél biocitrom héja
130 g liszt (lehet sima és teljes kiőrlésű tönkölyliszt felesben)
1 tk. sütőpor
1 csapott kk. őrölt fahéj
25 g darált mák
fél gránátalma magjai

Díszítés:

125 g étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 tk. méz
fél gránátalma magjai

1. A muffinhoz a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, az őrölt fahéjat és a mákot egy keverőtálban összekeverjük. Egy másik edényben összedolgozzuk a nedves hozzávalókat, azaz az olvasztott, majd szobahőmérsékletűre hűtött vajat, a cukrot, a tejet, a tojásokat és a reszelt citromhéjat. A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához a gránátalmamagokat is.

2. Egy muffinformát papírkapszlikkal bélelünk, a kapszlikba szétosztjuk a muffintésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a muffinokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A díszítéshez a tejszínt a mézzel forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott étcsokoládét és egyneművé keverjük. Kb. egy órán keresztül szobahőmérsékleten állni hagyjuk: megvárjuk, hogy annyira besűrűsödjön a krém, hogy habzsákkal jól adagolható legyen.

4. A krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk belőle a muffinok tetejére. Végül gránátalmamagokkal díszítjük.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra