OFFLINE

Látja a különbséget a Prada és a Miu Miu között?

2014. november 16., vasárnap 09:36

Bevalljuk, többször összezavarodtunk már az elmúlt években, amikor szembetaláltuk magunkat egy Miu Miu kollekcióval, ami felett akarva akaratlanul azon kezdtünk el töprengeni, hogy vajon ez a vonal miben tér el a Pradától. Ellentétben a Marc Jacobs olcsóbb, Marc by Marc Jacobs vonalával, vagy az Alexander McQueen McQ, illetve a Chloé és a See by Chloé néven futó megfizethetőbb márkáival a Prada és a Miu Miu között sosem volt ennyire nyilvánvaló a különbség. Sem stílusban, sem pedig árazásban.

A szembetűnő hasonlóság feltűnt a System magazin szerkesztőinek is, akik megkérték a Prada vezető tervezőjét, Miuccia Pradát, hogy mondja el az olvasóknak, mégis miben különbözik a párizsi divathéten bemutatott Miu Miu a Milánóban felvonultatott Prada kollekciótól.

„A tervezés számomra egy nagyon összetett folyamat. Több olyan ötletem is van, amit egy témán belül szeretnék kifejezni, de ez gyakran igencsak ellentmondásos. A kreatív folyamat a Miu Miu esetében teljesen eltér a Pradáétól. A Miu Miu nem olyan bonyolult és átgondolt, mint a Prada. Ezzel szemben a Miu Miu sokkal fiatalosabb és közvetlenebb. A Prada nagyon szofisztikált és kidolgozott, míg a Miu Miu ennél jóval naivabb. Amikor a Miu Miu kollekción dolgozom, akkor szinte azonnal, ösztönösen, spontán cselekszem abban a pillanatban. Ha valamit háromszor is át kell gondolnom, akkor leállok” – osztja meg taktikáját a divatház 65 éves designere. A pletykák szerint egyébként sokat vitatott téma a cég milánói székhelyén, hogy az 1992-ben elindított, egyre nagyobb léptékben fejlődő Miu Miu vonalnak most már szüksége lenne arra, hogy egyértelműbben megkülönböztessék a Pradától.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta