OFFLINE

Ilyen volt az utcai divat 40-50 évvel ezelőtt

2014. november 13., csütörtök 13:05

Az utcai divatfotózás valójában már jóval a Manhattan utcáit biciklivel járó Bill Cunningham, illetve a divatbloggerek előtt létezett, melynek köszönhetően rengeteg elegáns és jól öltözött nőről készült fénykép kering a világhálón. A harpersbazaar.com szerkesztői a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathét kapcsán készítettek egy összeállítást arról, hogy milyen volt az utca embere a negyvenes, ötvenes, hatvanas és hetvenes években. Ezen felbuzdulva mi is összeszedtünk néhány hangulatos képet a huszadik század második felének utcai trendjeiről.

A divatvilág meghatározó fővárosaiban, New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban lőtt képeket nem kell sokáig nézegetni ahhoz, hogy feltűnjön, pár évtizeddel ezelőtt még nem volt akkora trend látványos napszemüvegeket viselni, mint napjainkban. Ezzel ellentétben hódítottak az olyan, ma már kevésbé menő kiegészítők, mint a csinos kalapok, kesztyűk, sálak, szőrmék és brossok.

Míg New Yorkban és Londonban jól láthatóan sokkal bátrabban kísérleteztek a különféle anyagokkal és mintákkal a divatmániások, addig Olaszországban és Franciaországban még a hetvenes évek végén sem volt sikkes slamposan és kócosan utcára lépni. Az összeállítás egyik legmeglepőbb tanulsága talán mégis az, hogy a képeken látható ruhadarabokat szinte kivétel nélkül akár ma is örömmel viselnénk. Bár ezt betudhatjuk az éppen divatban lévő vintage mániának is. Nézze meg az óriásgalériában, hogy hogyan öltöztek pár évtizeddel ezelőtt a nők!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta