November 11-ig ne vásároljon az Aliexpresszről!

Már a főoldalon is a november 11-ére készíti vásárlóit az aliexpress.com.
Már a főoldalon is a november 11-ére készíti vásárlóit az aliexpress.com.aliexpress.com

Brutális akciókkal készül november 11-én, kedden az egyik legnépszerűbb webshop, az Aliexpress.com. A "shopping festival" keretein belül több millió terméket áraznak le 70-80-90%-os engedménnyel, melyeket az éjféli nyitás után lehet egész nap beszerezni. Az akciós nap összes részletén kívül azt is megmutatjuk, mit tegyen, ha nem csak fizikailag, de online sem szeret megverekedni a kiszemelt cuccokért: az aliexpresszes fekete péntek előtt is várják akciók, de vannak még kiskapuk, amiket érdemes kihasználni.

A brutálisan leárazott termékeket már most megtekintheti az Aliexpressz oldalán: a cuccokat kategorizálják, van külön női divat, ékszerek, kiegészítők, férfidivat stb. Mindegyik terméknél fel van tüntetve, hogy összesen hány darabot bocsájtanak áruba és mikortól lehet majd rájuk lecsapni – mindegyiket ugyanis előre megszabott időpontban lehet csak beszerezni, általában egyórás időintervallumonként. Akkor se aggódjon, ha egy termékből összesen csak 50 darab van: egyrészt fel lehet rájuk iratkozni, így az Aliexpressz a vásárlás előtti órában figyelmezteti önt, hogy készüljön, mert mindjárt startol az adott termék rendelési ideje, másrészt, ha előre kiválasztja a méretet, színt, modellt és időben odaül a gép elé, akkor igazán nem lehet probléma.

A termékek leárazása mellett még a végösszegből is megtakaríthat valamennyit: 99 dolláros összrendelés esetén automatikusan még 10 dollár kedvezményt kap, azaz csak 89 dollárt kell kifizetnie, ha pedig számítógép helyett mobilról bonyolítja le az adás-vételt, és az meghaladja a 49 dollárt, ugyanígy 5 dollárt egyből visszaad önnek az oldal. Az akciókról bővebben itt olvashat.

Ilyen listákban találja a már előre brutálisan leárazott cuccokat.
Ilyen listákban találja a már előre brutálisan leárazott cuccokat.aliexpress.com

Az Aliexpresszről rendelni már sokkal kevésbé rizikósabb, mint azt pár hónapja gondolta volna: az oldal folyamatosan fejlődik, az eladókkal egyre egyszerűbb kommunikálni, ráadásul egy új oldalnak köszönhetően már az sem zsákbamacska, hogy néznek ki valójában a berendelt cuccok. A jövőhéten megrendezett "shopping festival"-nak eddig minden évben nagy sikere volt: az éjféli nyitás után még egy perc sem telt el és a bevétel elérte 100 millió jüanos, azaz 3,6 milliárd forintos összeghatárt, a mobiltelefonokon leadott eladások értéke alig öt perc alatt ért el gyakorlatilag ugyanennyit.

Tavaly a legtöbben fehérneműket, pelenkát és bébiételt vásároltak, a reggel fél 11-kor kiadott adatok szerint pedig nem kevesebb, mint kétmillió, félmillió, illetve 66 millió fogyott belőlük, és akkor még hátra volt a nap nagyja. A legnagyobb forgalmat bonyolító termékkategória a mobiltelefonoké volt, amiket szintén 70-80%-os engedménnyel lehetett beszerezni.

Az sem nagy probléma, ha nem tud egész nap gépközelben lenni november 11-én: ebben az esetben használja ki az oldal által kínált előakciókat. Az aliexpresszes fekete péntek előtt egy, a főoldalon található játékkal lehet érméket gyűjteni, amiket aztán különböző kuponokra válthat be: 19 dolláros rendelés esetén 2 dollár, 39 dollár esetén 5 dollár engedményt adnak. Arra is érdemes odafigyelnie, hogy a legtöbb termék adatlapján már előre feltüntetik, mennyi engedményt adnak rá november 11-én – még akkor is, ha az adott áru nem tartozik bele a brutálisan leárazott cuccok listájába.

Átlag 15%-os kedvezményt biztosítanak de egyes termékek elérhetik akár a 30-40%-os engedményt is, úgyhogy mi mindenképpen azt tanácsoljuk, november 11-e legyen a nap, mikor kiüríti ki a wish list-jét. Ha pedig még sosem vásárolt, de most már igazán kipróbálná, akkor is jó alternatíva a november 11.

Oszd meg másokkal is!
Mustra