Pénteki süti: kókuszos zabkeksz dióval és mazsolával

A zabpehely egészséges, aztán ott a kókusz, a mazsola, a dió – egy csésze forró teával valahogy ki lehet húzni az ebédig vagy a vacsoráig, de a gyerekek is hálásak lesznek, ha bedugunk egy-két kekszet tesióra utánra az uzsonnásdobozba.

DSC 0169
Piszke

A dió és a mazsola tetszés szerint helyettesíthető vagy elhagyható (vagy például csokira cserélhető...), így mindját van is egy jolly joker zabkeksz alapreceptünk.

Hozzávalók: (40-45 darab nagyobb kekszhez)

18 dkg aprószemű zabpehely
0,5 dl tej
15 dkg liszt
5 gr sütőpor
fél kk. őrölt fahéj
negyed kk őrölt szerecsendió
20 dkg vaj
25 dkg nádcukor
csipet só
1 kk. vaníliakivonat/egy vaníliáscukor
1 tojás
7 dkg kókuszreszelék
10 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió

  1. A tejet felforraljuk, elkeverjük a zabpehellyel és félretesszük.
  2. A következő négy hozzávalót (liszt, sütőpor, fahéj, szerecsendió) összekeverjük.
  3. A vajat mikróban felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, sót, vaníliát és a tojást.
  4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, a beáztatott zabpelyhet, a kókuszreszeléket, majd a mazsolát és a diót.
  5. 2 órára folpackban betesszük a hűtőbe.
  6. A hideg tésztából nagyobb diónyi gombócokat kanalazunk, és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
  7. Rácson hűtjük ki.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra