Mit tud egy 193 ezer forintos zokni?

A vezető német zokni- és harisnyacég, a Falke olyan magasra tette a mércét a luxus férfizoknik piacán, mint eddig kevesen: 495 fontos áron, azaz 193 ezer forintért kínálnak zoknit. Bár eddig is volt luxus-vonaluk, az árak azért 30-40 fontnál megálltak. Most azonban a nagymenőknek ultragyorsan és ultramélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis a közel 200 ezer forintos kiegészítőből csak 10 darabot dobtak piacra és nagyon gyorsan fogy a készlet.

A 495 fontos zokninál egyébként van drágább, a Harrys of London 895 fontért árult új-zélandi szarvasszőrből készített zoknit – írja a The Guardian. De azért ne keseredjen el, a Falke verziója is elég exkluzív, mert Peruban élő vikunyák bundájából készül hozzá a fonal, és a londoni Selfridgesben – online is – lehet megvásárolni. A zokni kávészíne természetes, nem utánfestett, az anyaga nagyon puha. Ennek oka, hogy a 12 mikron vastagságú vikunyaszőr a legvékonyabb a piacon, hasonlóan kellemes tapintású még talán a kasmír, de az már 15 mikorn vastag – ilyen szinten ez meg már számít, mert minek adna ki az ember 193 ezret egy olyan zoknira, ami nem olyan kivételesen puha?

Ez a zokni szerintem...

A vikunya-gyapjú gyűjtése abszolút környezetbarát, ugyanis ezek az állatok vadon élnek, szőrüket ritkán, többévente lehet nyírni. Hasonlóan állat- és környezetbarát zoknit egyébként negyedennyiért is lehet kapni Londonban, a The Guardian szerzője, Dean Kissick egy 119 fontos (46.500 forint) North Circular darabot említ, amit nagymamák kötnek a veszélyeztetett Wensleydale bárány gyapjából, de annak az illata nem olyan csodás, mint a Falke zoknié, ami Kissick szerint olyan, mint egy cédruserdőé. Mi sajnos illatot nem tudunk mutatni, de a galériában nézegethet képeket a kivételes karácsonyi ajándéknak sem utolsó kiegészítőről!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra