OFFLINE

Gajdos Ádám Platóntól jutott el a milliós bőrövig

2014. november 1., szombat 09:16

Gajdos Ádám tervező sajtóközleményben értesítette szerkesztőségünket arról, hogy elkészült exkluzív öveivel és pénztárcáival (jobban mondva azok terveivel). A Platon névre keresztelt övből például mindössze 12 darab készül, természetesen a lehető legjobb anyagok felhasználásával, de az ára még így is meghökkentő: 2665 euróba, azaz jelen árfolyamon 823.985 forintba kerül és valószínűleg a rendelés után hónapokat kell még rá várni. 

Hogy mi kerül egy acélcsattal felszerelt bőrövön ennyibe? Ha önnek a sajtóközleményből nem derül ki, nem is érdemes megrendelnie.

„PLATON öv: az örökkévalóság jegyében készült szellemiségében és anyagfelhasználásában egyaránt. Ahogy a neve is tükrözi, a design a platoni geometriára és filozófiára épül, melyben felfedezhető a természet arányrendszere, a tökéletességre és egyszerűségre való törekvés. Minden darab kézzel készült egyedülálló alkotás. A csat rozsdamentes acélból készül, ami annyit tesz, hogy 2000 év múlva kiáshatja majd egy régész egy elfeledett város romjai alól. Egy számozott övcsatot abból a korból amiben minden egyszer használatos volt és eldobható. A öv szíja és a pénztárca marhabőrből készül, ami rendkívül tartóssá teszi. A kiváló minőségű alap­ és segédanyagok mind környezetbarát és káros anyagoktól mentesek. A természetes megmunkálás és a növényi cserzés hatására a felületen színdifferenciák és természetes módon keletkező mintázatok alakulnak ki, így minden darab megőrzi egyedi karakterét" – írja a tervező, aki pénztárcát is készített, melynek különlegessége állítólag a szabásmintájában rejlik. 

„A pénztárca tervezésében ugyanazok a szempontok vezéreltek, mint az övnél. Lehetővé teszi, hogy egyetlen darab bőrből, hajtásokkal nyerje el végső formáját melyet varrás rögzít. A maximális minőségre és kidolgozottságra való tekintettel mindössze 12 db készülhet belőle a világon. Művészként nem tudok ennél többet jó szívvel, műalkotásként létrehozni. Az övhöz tartozó pénztárca külön nem rendelhető. Megrendeléseimet mind egyedileg készítem el a választott színből és méretben, ezért a várakozási idő akár két hónap is lehet.

Misszióm: "Az öv presztízsének helyreállítása" Napjainkban az övek méltatlanul rangjukat vesztett pozícióban, nyűgös mostohagyerekként szerepelnek a divatházak kínálatában. Véleményem szerint egy férfi öve legalább olyan meghatározó kiegészítője öltözékének, mint a cipője, vagy a karórája. Beszél viselőjéről, a férfin tartja a nadrágot, szimbolikus értelemben őrzi méltóságát. Körbefog, mint az élet anyai és atyai pólusaival. A csat mint befogadó testesíti meg az anyai pólust, a szíj pedig mint fallikus szimbólum az atyai pólust. Egyes ősi kultúrákban rangot is jelölt. Hazámban Magyarországon, régen a gyermekeket hét éves korukban, ünnepélyes keretek között vértezték fel övvel, melyre későbbi érdemeik szerint kerülhettek veretek, díszítések és viselték életük végéig. Elhatároztam, hogy a XXI. században olyan övet készítek, mely beszél rólad és egy életen át viselhető" – tudjuk meg.

Nos, mi nem foglalnánk állást: szavazza meg ön, hogy megéri-e az örökkévalóságnak tervezett bőröv a pénzét vagy nem? (A szerkesztőség reakcióját az alábbi .gif elég jól tükrözi – bár a művész törekvése mindenképp szimpatikus, és lássuk be, egy exkluzív darab mégis mennyibe kerülne, 3 ezer forintba? Ugye, hogy nem?)

unnamed.gif
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
900 szavazat 978 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta