OFFLINE

Menő vagy ciki a levegővel működő esernyő?

2014. november 1., szombat 12:01 |

Drasztikus fejlesztéssel dobnák fel a túlságosan egysíkú esernyő-piacot a kínaiak: a Kickstarteren gyűjtenek pénzt egy projektre, ahol egy levegővel működő esernyő kifejlesztésére és gyártására keresnek kezdőtőkét. Ha tényleg összejön nekik, akkor az 'Air Umbrella'-ra keresztelt innovációval helyet spórolhat a táskájában, de már csak a látványos videó-illusztráció miatt is érdekes a végeredmény.

Az "Air Umbrella" névre keresztelt innováció tulajdonképpen nem más, mint egy rúdra szerelt, tölthető, lítiumelemes eszköz, ami a motoros pengeszerkezetnek köszönhetően eltereli az esőcseppeket a fejünk felől. Az elektromos esernyőnek három féle verziója érhető majd el, mindegyikben közös, hogy az aljára épített távirányítóval lehet kontrollálni a működést, gyorsítani és lassítani a motort. Az 'A' modell, ami elsősorban a nőket célozza meg, kábé 30 centi hosszú és naponta maximum 15 percig bírja a strapát. A jóval hosszabb, 50 centis 'B' modell már dupla ennyi ideig, naponta harminc percig működik, míg a 'C' 30 és 50 centis verzióban lesz kapható és szintén csak harminc percet bír. 

A fejlesztők eredetileg tízezer dollárt (kb. 2 millió forint) tűztek ki célul, amit azóta jócskán túlléptek: cikkünk írásakor majdnem tizenkilencezer dollárnál tart a gyűjtés, a projekt pedig csak október 24-én ér véget, addig bőven összejöhet akár ennek a kétszerese is. Egyébként nem ez az első Kickstarteres projekt, ami próbálja összekaparni a pénzt a levegővel működő ernyőre, a koncepció már többeket foglalkoztatott az utóbbi időben.

Egyelőre viszont nagyon úgy tűnik, hogy az "Air Umbrella" lehet a legelső, amit tényleg legyártanak és piacra is dobnak a jövőben: előrendelésben 118 dollárért, azaz 28 ezer forintért lehet hozzájutni a termékhez, amit először 2015 decemberétől szállítanak ki a megrendelőknek – tájékoztat a kezdeményezés Kickstarter oldala. És bár ez a levegős esernyő ötlet elméletileg tényleg jónak tűnik, a nagy vásárlás előtt azért egy életszerű tesztelésnek is örülnénk.

Ön mit gondol: érdekes és innovatív ötlet a levegős esernyő, vagy felesleges pénzkidobás az egész?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1005 szavazat 1115 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta