Fegyver a divat

Az október a családon belüli erőszak elleni harc hónapja Amerikában, ezzel kapcsolatban került szóba a pisztolymintás divat a Huffington Poston. Gabby Giffords ex-politikusnő, Hillary Clinton és Atlanta "Real Housewife" NeNe Leakes is mindent megtettek, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy 2012-ben 1500 amerikai nőt öltek meg otthonukban, az esetek túlnyomó részében lőfegyverrel.

Ennek ellenére mégis divat pisztolyokkal díszített ruhákban mászkálni és nincs is vagányabb dolog, mint egy fegyveralakú táska. Rihanna például rögtön kettőt is vitt magával, amikor vacsorázni indult Las Vegasban – az egyik 745 dollárba, a másik 990 dollárba kerül a Saint Laurent-nél, ahol pisztolynyomatos ruhákat is lehet idén ősszel kapni.

A pisztolyos táskamánia évekkel ezelőtt indult, amikor a holland Vlieger & Vandam kijött “Guardian Angel” névre keresztelt táskakollekciójával, melybe azonnal beleszeretett Rihanna, Rumer Willis egy rakás kínai hamisító – az Aliexpress máig tele van pisztolyos táskákkal – és még önök is. A tervezők egyébként azt vallják, táskáikkal a médiában egyre nagyobb teret nyerő erőszakra reagálnak, a táskákban testet ölt az emberek félelem iránti rajongása.

Amerikában a fegyvertartás komoly vitákat generál, naponta 30 ember életét veszik el lőfegyverrel, pár napja egy Seatlle-i középiskolában nyitott tüzet egy tanuló. Ennek fényében menő kiegészítőként vagy szexi státusszimbólumként tálalni a pisztolyokat elég cinikus lépés a divatházaktól, mely érthető, hogy sokakat felháborít. 2007-ben a Prada dobott piacra fegyveres táskát, a Lady K bag nr.4-t, 2013-ban Karolina Kurkova próbált gépfegyveres ruhában a háború ellen demonstrálni. Ugyanekkor Philipp Plein felfegyverzett férfimodelleket küldött a milánói kifutóra, majd sorban jöttek az olcsó pisztolynyomatos fast fashion reakciók.

Nálunk a fegyvertartás ugyan nem téma, de arról talán van véleménye, hogy menő vagy ciki pisztolyos kiegészítőkkel mászkálni. Jó ötlet fegyvermintás ruhában tüntetni a háború ellen, vagy ciki trendi kiegészítőként tálalni egy olyan motívumot, mely sokakban félelmet kelt?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek