OFFLINE

Mégsem bűnös a Dolce & Gabbana!

2014. október 31., péntek 09:07

Míg az adócsalással megvádolt Pradának még várnia kell arra, hogy ítéletet hozzon az ügyében a bíróság, addig a másik olasz divatház, a Dolce & Gabbana vezetői és tervezői már fellélegezhetnek, mivel az olasz legfelsőbb bíróság pénteken pontot tett az évek óta húzódó huzavonára a divatház és az olasz kormány között – számol az esetről a fashionista.com.

Az ítélet szerint nem történt bűncselekmény, így a legfelsőbb bíróság semmissé nyilvánította a két alsóbb fokú bíróság határozatát, ami 18 hónap börtönbüntetésre és több mint 550 ezer dollár bírság befizetésére ítélte a tervezőpárost. Az A-listás celebnőket öltöztető designereket egyébként azzal vádolták, hogy egy luxemburgi, Gado néven futó fiktív vagyonkezelő révén elsumákolták az egy milliárd eurós bevétel után fizetendő 200 millió euró befizetését az államkasszába.

A Franciaországgal, Németországgal és Belgiummal határos Luxemburg már a kilencvenes évek óta közkedvelt adóparadicsom, főleg az olasz vállalkozók körében, mivel itt az olaszországi 30 százalékkal szemben szinte semmibe nem kerül a társasági adó. A wwd.com értesülései szerint az öttagú esküdtbíróság három órán át tanácskozott, míg végül felmentette a divatházat és hatályon kívül helyezte a korábbi ítéleteket. Az ítélet szerint felmentést kapott a Dolce & Gabbana igazgatója, Cristiana Ruella, a pénzügyi igazgató, Giuseppe Minoni, valamint a divatház könyvelője, Luciano Patelli is. „Mindig őszinték voltunk és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezt az olasz Bíróság is elismerte” – olvasható Domenico Dolce és Stefano Gabbana hivatalos nyilatkozatában.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta