OFFLINE

Így tűnhetnek drágának a ruhadarabjai

2014. október 29., szerda 10:14

Sokszor elég fél pillantás és megállapítjuk egy ruháról, hogy az olcsó vagy drága hatást kelt – de vajon mi alapján döntünk? Nem lehet egyértelműen kinyilatkoztatni például, hogy a strassz miatt minden filléres hatást kelt, hiszen attól függ, egyáltalán hogy néznek ki, miként helyezték fel őket és a legfontosabb, hogy mire! Nemrég megírtuk, hogy mik azok a dolgok, amik miatt akár a százezres cipője is nézhet ki olcsón, most pedig a Marie Claire segítségével megmutatjuk, mire figyeljen a ruháinál. Bár apróságokról van szó, mégis sokat javíthatnak az összképen, figyeljen csak!

1. Cserélje le a gombokat!

Bár banális tanácsnak hangzik, mégis kevesen élnek vele. Látott egy jó kardigánt a turkálóban, de a poháralátét méretű műanyag gombok miatt mégis otthagyta? Legközelebb ne tegyen ilyet! Menjen haza, vágja le a gombokat és szaladjon el, vegyen helyettük másikat. Mi a Gombudvarba járunk (Régiposta utca), nem volt még olyan alkalom, hogy ne találtunk volna olyat, amilyet kerestünk. Bátran essen neki kabátjainak és blézereinek is, sőt: akár ingeken is kísérletezhet.

493625841
Fotó: Vittorio Zunino Celotto / Europress / Getty

2. Járjon tisztítóba!

Hiába használja például csupán pár hétig egy évben (majd űzi a szekrény mélyére, hogy aztán hónapokkal később megint elővegye), az idő attól még meglátszik a télikabátján is. Ne legyen rest és vigye el tisztítóba: meg fog lepődni, mert olyan lesz, mintha vett volna egy újat – és csak párezer forintjába került.

453785168
Fotó: Boston Globe / Europress / Getty

3. Távolítsa el a felesleges dolgokat táskájáról!

Ha leszedi a csilivili lógókat és a bumfordi vállpántot a táskájáról, kapásból kétszer olyan drágának fog majd kinézni. Néha a cipzárt is érdemes cseréltetni, sokat tud dobni az is.

4. Vigyázzon a dolgaira!

A földre nem teszünk le táskát, esőben nem indulunk el kényes bőrcipőben és nem lógatjuk vállfán a kasmírpulóvereket. Pár szabály azok közül, amiket bár könnyű betartani, sokan vagy elfeledkeznek róla vagy lustaságból nem törődnek vele. Tömje ki kézitáskáját reklámszatyrokkal, mielőtt elteszi a szekrénybe, így megőrzi az alakját és nem horpad majd be. A bőrből készült darabokat – a cipőkhöz hasonlóan – érdemes néha áttörölgetni ápolószerrel, így a karcolások és törések kevésbé látszódnak majd.

5. Vásároljon férfiruhákat!

Nyílt titok, hogy a férfiruhák gyakran sokkal jobb minőségű alapanyagokból készülnek. Kiemelten igaz ez az ingekre és a pulóverekre, ha pedig kapható belőlük XS vagy S-es méret, azok biztosan jók lesznek önre is. Az sem baj, ha nagyok, az oversize most úgyis divat. Júliusban egyébként mutattunk 20 olyan – eredetileg férfiaknak szánt – szettet, amit nőként is nyugodtan hordhat, a szavazáson pedig kiderült: minden második olvasó – nemtől függetlenül – hordta már a párja ruháit. Hoppá!

ajanlo
Fotó: Catwalking / Europress / Getty

6. Járjon cipészhez!

A kínai üzletek és az akciók alacsony árai szinte rákényszerítenek minket arra, hogy ha valami baj adódik a cipőnkkel, inkább dobjuk ki és vegyünk egy másikat. Viszont mi inkább azt ajánljuk, fektessen be egy minőségi darabba, és vigye el cipészhez, ha valami gond van vele – a valódi szakemberek kezében nemcsak újszerű hatást kelt majd a „kezelés” végén, de sokkal minőségibb hatást is kelt.

88789267
Fotó: Christopher Furlong / Europress / Getty

7. Látogasson meg egy szabót/varrónőt!

Turkált valamit, amit verhetetlen áron kínáltak és bár nem passzol mindenhol, ennyi pénzért elhordja? Látott valamit a Zarában, ami csak kicsiben tér el a Prada egyik „must have” darabjától a szezonban? Irány a varrónő vagy a szabó és vázolja fel elképzeléseit neki. Nem kell horrorisztikus árakra gondolni, pár ezer forintból olyan használtruha-üzletes kosztumje is lehet akár, amiről senki nem mondaná meg, hogy kilóra vette.

8. Vágja ki a címkéket!

A címkék nemcsak kényelmetlenek, de néha már az is befolyásolja a véleményünket egy adott ruhadarabról, ha meglátjuk, hogy mi a márkája – legyen szó pozitív vagy negatív formálásról. Fogjon egy ollót és vágja ki őket, így legalább, ha megkérdezik, honnan van, válaszolhatja azt, hogy vintage!

479310603
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta