Retusálva vagy élőben jobbak a férfi topmodellek?

Időről időre ellátogatok a models.com-ra, ahol megtudhatjuk, hogy éppen milyen karakter a "divatos", kik keresnek a legtöbbet a manökenek közül és ki melyik kifutón vonult legutóbb. Különösen örülök, ha magyar modellekbe futok, most például Axente Vanessa mosolyog vissza ránk a TOP50-es női listáról.

Emiatt arra gondoltam, megnézem a – modellkedésről szóló cikkek esetében gyakran nélkülözött – férfiakat is: kik azok, akiket napi szinten látunk viszont óriásplakátokon, magazinokban vagy a kedvenc márkáink kampányaiban. A női modellek esetében már meg sem lepődünk a túl erős retusáláson, de vajon mi a helyzet az erősebbik nemmel? Megmutatom, hogyan néznek ki a toplistás manökenek a fotókon és a valóságban, ön pedig a végén szavazhat, hogy kinél a legnagyobb a hasonlóság!

Alex Lundqvist

A svéd Lundqvistot leginkább a Hugo Boss kampányaiból ismerhetjük, de alkalmazta őt a Guess, a Versace és Lagerfeld is. 42 éves, 188 centiméter magas és elég gyakran találkozhat vele a GQ és a Vogue Hombre címlapján.

01
Reklámfotó / Getty Images

Brad Kroenig

Kroenig 12 évvel ezelőtt a kövéreket utáló Abercrombie&Fitch-nél "debütált" és azóta is az amerikai álom megtestesítője számos másik márka kampányában. Láthattuk a GAP-nél is, de a Lagerfelddel való jó viszonyának köszönhetően a Chanel, Fendi és a Karl Lagerfeld márkanevek is ott lapulnak a portfóliójában.

02
Reklámfotó / Getty Images

David Gandy

Ha járt már a Massimo Dutti honlapján, biztosan belefutott Gandy valamelyik fotójába. Akkor is, ha inkább a Dolce&Gabbanánál vagy a Marks&Spencernél vásárol, a 34 éves angol modell náluk is megfordult.

03
Reklámfotó / Getty Images

Mark Vanderloo

Vanderloo 46 éves és holland. Történelmet tanult az Amszterdami Egyetemen. Modellkedni az után kezdett, hogy elkísérte manöken barátnőjét egy fotózásra. 2005 óta a Hugo Boss fekete-fehér print hirdetéseinek arca, de megfordult már a Calvin Kleinnél, a Valentinónál, az Armaninál, Donna Karannél és a Guess-nél is.

04
Reklámfotó / Getty Images

Noah Mills

Mills a divatházak kampányai mellett megfordult filmekben és sorozatokban is: láthattuk a Szex és New York második részében és a 2 Broke girls-ben (magyar fordításban Az élet csajos oldala - de miért?!) is. Régóta Dolce&Gabbana-modell, és láthattuk többek között a GQ és – kisportolt teste miatt – a Men's Health címlapján is.

05
Reklámfotó / Getty Images

Sean O'Pry

Nem telik el szezon Sean O'Pry nélkül sem – legyen szó a Versace, a Calvin Klein, a Hugo Boss vagy az Armani kollekcióiról. Az arca elég klasszikus ahhoz, hogy gond nélkül el tudjuk képzelni 10-20 év múlva is reklámfotókon. Gondolná amúgy, hogy még csak 25 éves?

06
Reklámfotó / Getty Images

Tony Ward

Polihisztor modell? Létezik! Ward egyszerre színész, fotós, festő és topmodell, aki állt már Steven Klein, Steven Meisel és Terry Richardson kamerája előtt is. Fotóit legtöbbször a Dolce&Gabbana kampányaiban, illetve a V Manben és az olasz Vogue-ban találja. Ő a lista legidősebbje: 51 éve született Kaliforniában. Róla nem találtam legálisan beilleszthető "élő" fotót, így csak a modellképét mutatom.

Tony Ward
Reklámfotó / Getty Images

Tyson Ballou

15 évesen fedezték fel Texas-ban és azóta is modellkedik. Pályafutása a szülőmegyéjében kezdődött, aztán később New Yorkba költözött, hogy aztán később a Armaninak, a Versacének, a Tommy Hilfigernek és természetesen a Dolce&Gabbanának álljon modellt. Egyébként 188 centiméter és 37 éves.

07
Reklámfotó / Getty Images

Tyson Beckford

Itthon kevésbé ismert a neve, de ha mondjuk Amerikában megkérdeznék az utca emberét, hogy kit tartanak a férfi szupermodellnek 2014-ben, valószínűleg Tyson Beckford nyerne. 20 éve dolgozik az iparban, eleinte a Ralph Lauren foglalkoztatta, utána pedig egy kis kitérővel a VH1-nál, az ABC-nél és a Bravónál dolgozott. Nemrég a Barney's kampányában láthattuk viszont.

08
Reklámfotó / Getty Images

Werner Schreyer

Screyer és "régi motoros", az elmúlt 20 évben találkozhattunk vele a Hugo Boss, a Cerruti és a Guess kampányaiban is. Az osztrák modell nemrég a L'Officiel Hommes címlapján nézett vissza ránk.

09
Reklámfotó / Getty Images

Melyik modell néz ki leginkább úgy élőben, mint retusálva?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek