OFFLINE

Jó üzlet lett divatot csinálni az ebolából

2014. október 23., csütörtök 20:33

Míg a világon mindenhol az áldozatokat szedő Ebola megállításán dolgoznak a szakemberek, addig az interneten felbukkant egy-két ravasz vállalkozó is, akik fantáziát láttak abban,hogy a halálos vírussal dekorálják ki eladásra szánt ruhadarabjaikat és egyéb kiegészítőiket – hívja fel a figyelmet a meglepő jelenségre a huffingtonpost.com szerkesztősége, akik több mint száz darab „ebolás” tételt találtak csak az etsy.com oldalán.

A hazánkba is szállító oldalon valóban nem kellett sokat kattintanunk ahhoz, hogy ráleljünk az újszerű elemekre, melyeket könnyen és megfizethető áron beépíthetünk ruhatárunkba, ha van hozzá gusztusunk. A csontvázas és egyéb halálfejes kiegészítőkben utazó eladó, „Shayne of the Dead” például poénosnak találta, hogy a „Divat fertőző” szlogennel adja el Ebola feliratos táskáját, amiért 8645 forintot kér vásárlóitól.

Az ebolából ihletet merítő eladó állítása szerint nem adott még el egy ilyen táskát sem, de valószínűleg Zazzle azért adott el párat „Got Ebola” feliratos atlétájából, ahogy valószínűleg James Granado is keresett már pár dollárt „Curse You Ebola” felirattal ellátott uniszex pólóiból. „Szeretném, hogy annyi információt kapjanak az emberek a betegségről, amennyit csak lehet. Így még több életet menthetünk meg. Szerintem mindenki átkozza és a fenébe kívánja az ebolát” – magyarázza meg pólóterveit az üzlet tulajdonosa, aki 2400 forintot kér termékéért.

Néhány megfontoltabb eladó azonban pénzt gyűjt a válságba került afrikaiaknak. Ilyen többek között a HelenasJewelry, mely csillogó kövekkel egészítette ki 9489 forintos gyertyáját, a bevétel 100 százalékát pedig a libériai szervezetnek, a SIM.orgnak ajánlotta fel. Hasonlóképpen gondolkodott az UncommonCords alapítója is, aki 4800 forintos piros pamutkarkötőinek teljes bevételét a nyugat-afrikai Doctors Without Borders fo Ebola alapítványnak ajánlotta fel.

A piacon találtunk még többek között Ebola mikrobát ábrázoló plüss gyerekjátékot is, amit meglepően pozitív véleményekkel láttak el az amazon.com értékelői. 17 véleményező például öt csillaggal jelölte meg a terméket, ketten pedig négy csillaggal illeték a figurát. „A gyerekeim szeretnek az Ebolával játszani” – jegyezte meg egy vevő.

Naná, hogy a hírességek sem maradnak ki az Ebolából beszedhető szajréból. A napokban például a rapperként ismertté vált Cam'ron tett közzé egy fotót az Instagram oldalán, melyen egy, a saját arcával ellátott sebészeti maszkkal látható. A viccesnek szánt darab 4800 forintért kapható a sztár dipset.com néven futó webáruházában. „ LMAO! Én nem hibáztatom azért, mert pénzt csinál az emberek paranoiájából.” – védte meg a rappert egyik követője.

 
Loading

Ebola is no joking matter.. So if u have to be safe.. Be fashionable. #CamEbolaMask get'm at @dipsetusa1997 nx week, made by @chinagram www.dipsetUsa.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta