OFFLINE

Blake Lively visszasírja a rabszolgatartást?

2014. október 19., vasárnap 14:09 |

Míg a sztárok egyik kedvenc suszterét, Charlotte Olympiát nemrég rasszizmussal vádolták meg, addig a színésznőként és életmód-guruként ismert Blake Livelyt azzal gyanúsították meg, hogy saját blogoldalának, a Preserve-nek összeállított őszies hangvételű, „Allure of Antebellum” (Háború előtti csábítás) névre keresztelt divatanyagát a déli ültetvényeken folytatott rabszolgatartás ihlette meg.

Blake Lively behatárolta célközönségét
Blake Lively behatárolta célközönségét
Fotó: preserve.us

A színésznő online bolttal ellátott blogját cseppet sem kímélő közösségi oldalak szerint ugyanis az éppen várandós celebnő szezonális sorozatán egy ültetvényes felesége vagy egy pamutszövöde tulajdonosának a szeretője pöffeszkedik egy korabeli faház tornácán. Azoké a „gazdáké”, akik az ingyen munkaerőből alapozták meg vagyonukat, mellyel bebiztosították az utódaik számára is a felhőtlen gazdagságot – írja a gawker.com, melynek szerzője nem érti, hogy vajon hogyan kerülhette el a szőke sztár figyelmét az a tény, hogy valójában nem menő rasszistának lenni, a fekete bőrű embereknek mára már saját televízió hálózataik vannak, főiskolára járhatnak, ahogy politikai pártokhoz is csatlakozhatnak, ha akarnak.

„Attól tartok, hogy ez kicsit sem mókás. Ez az egész azt sugallja, hogy a rabszolgatartás jó volt. Mindenki igazán elegáns és gazdag volt, mivel nem kellett fizetést adniuk a munkásaiknak" – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások születtek az üggyel kapcsolatban, melyre még a 27 éves Lively ügyvédei is rátettek egy lapáttal, amikor egy erős hangvételű levélben azzal vádolták meg a gawker.com szerzőjét, hogy az „szándékosan hamis színben” tüntette fel ügyfelüket.

Szerintem Blake Lively...

  • 538
    Nem rasszista,csak benézte a dolgot
  • 62
    Süt róla a rasszizmus
  • 410
    Kit érdekel

A kiváltságos, fehér bőrű rabszolgatartó osztálynak címzett, különösen sértő ruhadarabok és kiegészítők egyébként igencsak borsos áron kaphatóak a celebnő webáruházában, egy fekete kalapért 335 dollárt (80.430 forint), egy átmeneti gyapjúkabátért pedig 570 dollárt (136.634 forint) kell otthagyni az üzletben.

Ön mit gondol, tényleg a rasszizmus fűtötte Blake Livelyt vagy csupán félreértés az egész? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta