OFFLINE

Fűszagú táskák miatt reklamálnak az Hermès vásárlói

2014. október 18., szombat 10:20

Az Hermès Birkin bagje minden idők egyik legismertebb luxustáskája: nem csak egy kis lakás árába kerül, de több éves várólistára is tehetik azokat, akik bizalmat és nem kevés pénzt fektetnek a vitathatatlanul nagy prezstízzsel bíró márkába. Nem csoda, hogy ezt hamisítják a legtöbbször. Emellett ott van még a Kelly bag és a Victoria II, amik szintén akkora presztízsértékre hajtanak, mint a Jane Birkinről elnevezett darab. Az elmúlt néhány hétben viszont elég ciki üggyel áll szemben a francia brand: egyre több vásárló reklamált a francia márka butikjaiban azzal, hogy amint egy picit melegebb helyen hagyják – napfényben vagy a meleg kocsiban –, a húszezer dolláros táska fűszagtól kezd bűzleni.

A fűszagú táskák nem csak az USA-ban, hanem világszerte problémát jelentenek majd, mivel a Hermès csak bizonyos időközönként, akkor is limitált számban küldi szét butikjainak az ikonikus táskákat. Egyesek úgy saccolják, valószínűleg a rosszul megmunkált bőr okozhatja a bajt. Azt viszont mi nem értjük, hogy egy márka, ami nemrég árverezte el legújabb, a világ legdrágább táskájának kikiáltott darabját, hogyan engedhet meg magának ekkora malőrt.

A kellemetlen szag egyébként annyira problémás, hogy több felháborodott vásároló netes fórumokon kér segítséget, hogyan lehetne valamivel elnyomni az orbitális fűszagot. Egy Kelly-táska tulajdonosa azt írja: "Maximum fél óráig kocsikázhattam, amikor egyszercsak úgy éreztem, hogy teljesen beálltam a szagtól. Újabb fél órával később is még simán érezni lehetett, de eszembe nem jutott, hogy a táskámból árad. Este betettem a szekrénybe – itt tartom a táskáimat – aztán amikor ma reggel kinyitottam, megint megcsapott a szag. Rögtön leesett, mi volt a baj tegnap".

A fűszag miatt több vásárló is visszavitte már Amerikában az exkluzív táskákat az Hermès butikjaiba, amiket ezek után visszaszállítanak Párizsba, mivel "senki sem tudja pontosan, hogy mihez kezdjenek ebben a kellemetlen szituációban" – értesült a Page Six. A márka részéről még nem érkezett kommentár.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta