OFFLINE

Sajtchips, a megpirult sajt mennybemenetele

2014. október 11., szombat 17:14

Feltételezem, nincs olyan ember, aki ne szeretné a sült sajtot. Én például imádom a rakott ételek tetejére pirult sajtot. És persze önmagában sütve is nagyon-nagyon finom. Jó kis vendégváró falatka is lehet, de leves vagy saláta mellé is tálalhatjuk.

DSC 1420akicsi
Fotó: Katuci

Ha tudunk, beszerezhetünk hozzá ízesített sajtokat. A képen a zöld színű zöld pesztós, a piros pedig piros pesztós goudából készült. A sütéshez mindenképp kemény sajtokat ajánlok, pl. parmezán vagy peccorino. Megszórhatjuk plusz fűszerekkel vagy magokkal is.

Hozzávalók:

sajt
opcionális: magvak / fűszerek
sütőpapír

  1. A sajtot normál sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk (ha van), ha nincs, simán bekapcsoljuk, így kicsit lassabban készül el, de ugyanúgy jó lesz.
  2. A tepsire helyezzük a sütőpapírt, a sajtokból kis halmokat teszünk rá. Megszórjuk magokkal, ha akarjuk.
  3. Grill alá tesszük, megvárjuk míg ellapul és megsül.
  4. Ha kész, késsel óvatosan leválasztjuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta