Nézze meg a szezon túlárazott átmeneti kabátait!

Egyre hűvösebb van, így hát feltérképeztük az átmeneti kabát kínálatot: nagyjából a műbőr dzsekik és bézs ballonok körül forog még mindig minden, de egyre több helyen kapni khakizöld parkát, szép, gyapjúnak tűnő háromnegyedes kabátot és érdekes farmerdzsekit is. Ha igazán szépre vágyik, nem ússza meg 10 ezer forint alatt és sokat kell járkálnia, mire megtalálja a színben, fazonban és méretben megfelelő darabot. Azért igyekszünk segíteni.

Asia Center

Rögtön az Asia Centerben kezdtünk, hogy megnézzük, mit kap az ember a lehető legjobb áron: a farmerdzseki tetszett, de 6500 forint nem annyira kevés, a műbőr kabátok közt van olcsó, de a legtöbbön van valamilyen díszítés – szegecs, csipke, flitter –, amitől nem könnyű beilleszteni adott darabot egy sallangmentes ruhatárba. Találtunk még egész kicsire összecsomagolható, élénk színű tollkabátok: nem is rossz ez az ötlet!

Háda

Megnéztük, mit tud ehhez képest egy nagyobb turkáló: itt a méretekkel lehet gond, meg a cuccok állapotával, az árakkal biztos nem. 2499 forintért vastag anyagú blézerek közül válogathatunk, 4999 forintért viszont egy Versace bőrkabátot húztunk ki a ruhatömegből. A cuki mintás eső- és széldzsekikkel is a méret volt probléma, ami azt jelenti: molett hölgyeknek a turkáló igazi aranybánya.

Tally Weil

A Tally Weil is a szokásos fast fashion vonalon mozog, azaz van parka, műbőr dzseki, szövet kiskabát és háromnegyedes szövetkabát. Talán kicsit kisebb a kínálat, mint az Inditex boltokban, de az árak egész barátiak, azt leszámítva, hogy egy műbőr dzseki 18 ezer forintba kerül: a legtöbb helyen ilyen árakon kapunk műbőr dzsekiket, ami azért szerintem erős túlzás – pár éve, igaz leárazva, de 13 ezer forintrét vettem valódi bőr dzsekit a Bershkában, ami szépen öregszik és nem ment tönkre egy szezon alatt.

F&F

A Tescóban találtunk végre steppelt kiskabátot, ami akkora sláger volt pár éve: egyébként nem is néz ki rosszul. Különös, de a blézerek között is voltak kifejezetten jól szabottak és szépek, és a szövetkabátokért is érdemes ide benézni.

C&A

A C&A-ban is 15 ezret kérnek egy műbőr dzsekiért, ami még mindig érthetetlen számomra. Van viszont mintás bomberdzseki, ami a szezonban elvileg divat lesz és persze itt is találni khakizöld parkát, ami 11900 forintért jó vásár – szóval ha épp erre vágyik, itt nézzen körül.

New Yorker

A német márkánál szép oversized szövetkabátokat találni, csak meg kell barátkozni a dübörgő technózenével. Fekete műbőr dzsekivel itt Dunát lehet rekeszteni, 10-18 ezer forint közötti árral kalkuláljon.

H&M

Itt zavarba-ejtően nagy a kínálat, és az árak is jók, szóval ezt az üzletet ne hagyja ki, ha átmeneti kabátra vágyik: térdig érő szövetkabátokból mindenféle szín és fazon megtalálható, vastagabb blézerekből is hatalmas a kínálat – egy dolog hiányzik (mondjuk nekünk pont nem), a műbőr dzseki. A galériában megnézheti a kínálat egy elenyésző részét, tényleg körülbelül hússzor ennyi kabát van a svéd márkánál.

Orsay

Szövetkabát, steppelt dzseki, etnikus hangulatú szövetdzseki – körülbelül ezért ide eljönni. A szövetkabátok szépek és mind 20 ezer forint alatti áron kapható, egy gond lehet csak: hogy némelyiknek fura a szabása. Ne vásároljon olyat, ami egy itt egy kicsit szűk, ott egy kicsit bő, mert úgy fog kinézni, mint mi a képeken!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek