Mihalik Enikő még mindig izgul a bemutatók előtt

A Central European Fashion Days, azon belül is a Gombold Újra! döntőjének egyik legjobban várt résztvevője Mihalik Enikő volt, aki a pályázók bemutatóján lépett kifutóra egy gyönyörű vörös ruhában, amit egy cseh versenyző, Antonina Zablotoska tervezett és amit a magyar Országház ihletett. Még mielőtt kifutóra lépett volna, kulisszák mögött lehetőségünk volt villáminterjút készíteni Magyarország divatnagykövetével, akivel természetesen mindenki szeretett volna legalább egy közös fotót. Megértjük, mi sem voltunk kivételek.

Olyan tervezők és márkák divatbemutatóin vonulhattál végig a kifutón mint például Givenchy, Blumarine, Moschino, Diane von Furstenberg és a Versace. Izgulsz még az ilyen események előtt?

Mindig szoktam izgulni, sőt, már attól is izzad a tenyerem, hogy interjúzunk.

2002-ben nyerted meg a magyarországi Elite Model Look versenyt. Azóta több mint 10 év telt el, hogyan változott meg azóta a modellszakma?

Nehéz megállapítani, ugyanis az én karrierem is folyamatosan mozgásban van, így nem tudom egy fix pontból szemlélni az egészet. Annyit látok, hogy a lányok egyre fiatalabbak, de ez valószínűleg azért van így, mert én egyre idősebb vagyok.

Meddig szeretnél még modellkedéssel foglalkozni?

Még 2-3 évet adok magamnak, utána meglátjuk, hogyan alakul.

Milyen céljaid, vágyaid vannak még?

A modellkedésen belül még rengeteg. Nagyon sok olyan fotós, kliens van, akivel még soha nem dolgoztam és nagyon szeretném, hogy visszavonulásom előtt egyszer elmondhassam, hogy volt közös munkánk. Az amerikai Vogue-ban mindenképpen szeretnék még szerepelni, de különböző divatmárkák kampányaiban is.

Tapasztalt és sikeres modellként a fiatalabb lányok gyakran mennek oda hozzád tanácsot kérni?

Magyarországon valamennyire igaz, hogy a fiatal lányok felnéznek rám, és ennek nagyon örülök, hiszen biztatni szeretnék mindenkit, aki ezt a szakmát választja. Külföldön viszont az ellenkezőjét veszem észre, ott úgy néznek az idősebbekre, hogy már nem odavalóak.

Az Instagramon nagyon aktív vagy, tulajdonképpen egy képes napló az életedről. Miért döntöttél úgy, hogy intim pillanatokat is megosztasz a világgal?

Soha nem írtam naplót, de nagyon szívesen osztom meg fényképeken a viccesebb momentumokat. Ha van egy olyan pillanat, ami megmosolyogtatott és úgy érzem, ezt érdemes a többieknek is látni, akkor megosztom.

Oszd meg másokkal is!
Mustra