Nem Katalin hercegné haja a legnépszerűbb

Margaret Thatcher, egykori brit miniszterelnök jólfésült, tejfölszőke haját minden idők egyik legmeghatározóbb frizurájának tartják a britek - derült ki egy felmérésből, melyben kétezer angol nő véleményét kérték ki. Bár a brit politikus frizurája kétségkívül nem illik a mai hajtrendekbe, az angolok szerint mégis simán veri még a nagyon népszerű Katalin hercegné barna loknijait is. A listára olyan ikonikus személyek is felkerültek, mint Marilyn Monroe, Annie Lennox és az androgün külsejéről híres és éppen ezért meglepő Grace Jones.

Meglepő listát hoztak össze a leginkább konzervativizmusról híres brit nők: egy, a minden idők legmeghatározóbb frizuráit kutató felmérésben olyan előadók, színészek és divattervezők haját irigylik az angolok, akik közül nem egy extravagáns stílusáról volt híres. Külön szimpatikus, hogy nem csak britek kerültek fel a legfontosabb frizurák közé, ami pedig meglepő, hogy a legtöbb fazon bőven a XXI. századi hajtrendek előtti.

A már említett Margaret Thatcher bukósisak-szerű szőke fazonja például hetedikként került a listára, míg Mia Farrow és Annie Lennox a nyolcadik és kilencedikként végeztek. A tavaly elhunyt Thatcherhez hasonlóan a megkérdezett nők egyharmada csak nagyon ritkán változtat frizuráján - talán ezért is végzett ennyire a lista élén a politikus - annak ellenére, hogy tízből négyen sokkal jobban érzik magukat egy kiadós hajvágás után. A megkérdezett nők számára a higiénia is fontos szempont: mind egyetértettek abban, hogy az egészséges haj kiemelten fontos, negyedük pedig kifejezetten undorodik a zsíros hajtól.

Az androgün külsejéről és extravagáns frizuráiról híres Grace Jones meglepő módon a lista hatodik helyén végzett, míg a hatvanas évek egyik legnépszerűbb tervezője, Mary Quant rövid fazonjával az ötödikig ért. Negyedikként - nem meglepő módon - Diana hercegnő rövid, klasszikus szőke fazonja került, aki jóval megelőzte a hosszú barna hajú Katalin hercegnét, aki csak a tizedik helyet érdemelte ki a voksolóktól. Harmadik helyen Amy Winehouse és a védjegyének számító méhkas-fazon szerepel, míg másodikként Marilyn Monroe platinaszőke, hullámos frizurája került. 

A 10 legmeghatározóbb frizura

1. Jennifer Aniston

2. Marilyn Monroe

3. Amy Winehouse

4. Diana hercegnő

5. Mary Quant

6. Grace Jones

7. Margaret Thatcher

8. Mia Farrow

9. Annie Lennox

10. Katalin hercegné

És hogy kié a legnépszerűbb haj? Változatlanul még mindig a Jennifer Aniston-féle 'Rachel' frizurát szeretik a legjobban, 1996-os debütálása után csaknem 10,6 millió nő vágatta le ugyanilyenre a haját.   A színésznő haját egyébként eléggé megviselte a folyamatos egyenesítgetés, tavaly például kénytelen volt levágatni a védjegyeként aposztrofált loknikat - ettől függetlenül viszont még mindig sok nő viszi magával Aniston portréját a fodrászhoz.

A kutatásért felelős cég menedzsere, Sheryl Franklin-Worth szerint nem véletlenül ennyire fontos a nőknek a megfelelő frizura, hiszen az egészséges, jól vágott haj jelentősen növeli a nők önbizalmát és javítja közérzetüket. "Ha egy nőnek gyönyörű, vastagszálú haja van, akkor nagy valószínűséggel magabiztosabb és sokkal inkább érzi úgy, hogy a kitűzött céljait könnyedén megvalósíthatja. Jó látni, hogy a lista élén mind ikonikus, erős nők végeztek."

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra