OFFLINE

Rasszizmussal vádolják a Pocahontas cipő tervezőjét

2014. október 5., vasárnap 10:06

Ebben a szezonban sem maradunk rasszizmussal és meggondolatlansággal vádolt divattervezők nélkül. Az év elején a Chanel ház vezetőtervezője, Karl Lagerfeld látott fantáziát a Navajo indiánokra jellemző mintákban és kiegészítőkben, az év második felében pedig a félmillió forintos szandálokat áruló Charlotte Olympiának tetszett meg a vadnyugat témája – írja játékos cowboy csizmákra emlékeztető szandálokat és egyéb „cowgirl” stílusú lábbeliket bemutató cipőtervezőről a thefashionspot.com.

A The New York Times csípős nyelvű divatkritikusát, Alexandra Jacobsot azonban nyugtalanság fogta el a cipők láttán, elégedetlenségének pedig hangot is adott Twitter oldalán. De nem Jacobs az egyetlen, aki szerint a designer ezúttal nem gondolta át kollekcióját, hasonlóképpen aggasztónak találta a látványt a PurseBlog szerkesztője, Amanda Mull is, akit felháborított, hogy a tervező a kisebbség gyöngyökből kirakott karikatúrájával díszíti fel drága cipőit.

Az tény, hogy valóban kevés indián képviselteti magát a divatiparban, de ettől zavarbaejtően túl van pörögve ez a téma, és a legtöbb esetben valószínűleg szó sincsen arról, hogy a tervezők rasszista gondolkodásuk miatt terveznének efféle gyűjteményeket. Ön mit gondol Charlotte Olympia T-pántos Pocahontas cipőjéről? Menőnek találja az ötletet, vagy semmi szórakoztatót nem lát abban, hogy a sztársuszter a cipőkre applikálta a bennszülött amerikaiakat? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
873 szavazat 1022 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta