Ön sem szeret tetőtől talpig ugyanabba a színbe öltözni?

Nemrég vettem két pólót – mégiscsak kényelmesebb, mintha ingben tölteném a hétvégéket is. A fazonjuk remek, végre nem leheletvékony anyagból készültek, egyetlen gondom mégis akadt velük: sötétkék színűek. A rövidnadrágjaim között vannak ettől eltérő árnyalatúak is, a hosszúak között viszont nem igazán. Nem szeretek tetőtől talpig ugyanolyan színbe bújni, végül a világoskék koptatott farmerem mentette meg a helyzetet. Emiatt gondoltam arra, hogy – a FashionBeans egyik vonatkozó cikkének segítségével – érdemes írnom egy olyan posztot, ahol a megszokottól eltérő nadrág-felső kombinációkat mutatok be.

Minden párosnál kétféle összeállítást mutatok (egy formálisat és egy lazát), a színkombinációkhoz pedig a leggyakoribb árnyalatokat használtam. Így ha ön is sokszor szenved például attól, hogy mivel vegye fel sötétkék zakóját vagy fehér nadrágját, olvasson tovább!

1. Tengerészkék felső – bézs/khaki nadrág

Sokan idegenkednek a kék szín barnás árnyalatokkal történő kombinálásától, nekem viszont az egyik kedvencem. Azt szeretem benne, hogy nyáron és ősszel is ugyanolyan jól működik, nem kell félretenni a hidegebb hónapokban sem – ellentétben a neonos árnyalatokkal és a mentával. A feketén kívül bármilyen más színű cipővel ajánlom.

1
reklámfotó

2. Szürke felső – tengerészkék nadrág

Egy fokkal konzervatívabb az előzőnél és ennek köszönhetően sokkal időtállóbb is. Tökéletes kombináció azoknak, akik unják a fekete színt, de nem szeretnének túlzottan tarka öltözékbe bújni. Ha öltönyt választunk, érdemes egy szürkét és egy sötétkéket is beszerezni, ugyanis ez a páros fordítva is működik: nyugodtan hordja tengerészkék zakóját szürke nadrággal is!

2
reklámfotó

3. Színes felső – fehér nadrág

A fehér nadrág egyik legnagyobb problémája, hogy nehéz belőle előnyös fazont találni és az is hamar koszolódik. Ettől függetlenül csodálom, amikor valaki tudja viselni, így ha világosabb opciót keres nadrág téren, mindenképpen próbáljon fel egy fehéret. Bár az őszi esők nem kedveznek neki, a száraz napokon nyugodtan bevetheti. A zakók közül a feketén kívül mindent ajánlok, és ugyanez vonatkozik a cipőre is: szerintem furán néz ki, amikor valaki fehér nadrághoz fekete lábbelit vesz fel.

3
reklámfotó

4. Tweed zakó – farmernadrág

Egyik kedvencem a barna-kék mellett a tweedzakó és a farmernadrág párosa. A nyár végén alig várom, hogy lehűljön annyira a levegő, hogy lehessen zakót hordani és először mindig a sötétbarna, tweedszövetből készült darabhoz nyúlok. Azt kedvelem benne leginkább, hogy egyszerre formális és laza is – miért ne keverhetnénk férfiként is a stílusokat?

4
reklámfotó
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek