Bögrés palacsinta, sok zöldséggel

Az egy dolog, hogy az édes palacsintát (szinte) mindenki szereti, de a sós társai kicsit el vannak kicsit hanyagolva. Az egyszerűséget akkor is szeretem, ha csak egy palacsintáról van szó. Nem csak a hagyományos, vékony tésztájúért vagyok oda, hanem a pufók, kisebb méretűekért is.

DSC 1536akicsi
Katuci

Szóval, ha egyszerűség és palacsinta, akkor rögtön a bögrés palacsinta receptemhez nyúlok. Ezúttal kicsit változtattam rajta, felturbóztam jó sok zöldséggel, és már kész is a nagyszerű ebéd vagy vacsora. Lehetőleg frissen fogyasszuk, amúgy is gyorsan elkészül. Tunkolják tejfölbe, és egyenek hozzá friss zöldségeket is!

Hozzávalók (2 dl-es bögrével mérve):

1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
egy nagy csipet só
1 kis doboz konzerv kukorica (a tesztünket ITT olvashatják)
1 csokor újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 kis csokor petrezselyem
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

  1. A lisztet a sóval, a tojásokkal és a tejjel csomómentesre keverjük (használhatunk hozzá botmixert is).
  2. Az alaptésztához adjuk a leszűrt kukoricát, a felkarikázott újhagymát, a pici kockákra vágott paprikát és a felaprított petrezselymet.
  3. A palacsintasütőben kevés olajat vagy kókuszzsírt hevítünk, egy evőkanál segítségével 4-5 kis adag tésztát helyezünk a serpenyőbe. Kicsit lejjebb vesszük a lángot, megfordítjuk a palacsintákat, a másik felüket is megsütjük.
  4. Tejföllel és friss zöldségekkel tálaljuk.
Takler Rosetta
Takler Rosetta

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek