Zanza!

Újabb húsmentes recept következik. A zöldségekből készült fasírtok legalább olyan ízesek tudnak lenni, mint a húsosak. Ehetjük főzelékhez, salátához, de szendvicsbe is tökéletesen megfelel. Egy adagból nagyjából 15 golyónk lesz.

DSC 1449akicsi
Fotó: Katuci

Mivel a gomba főleg fehérjéből áll, az abból készült fasírt nem csak formájában hasonlít a húsosra, hanem tápértékében is.

Hozzávalók:

50 dkg gomba
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zsemle
1 tojás
1 kis csokor petrezselyem
1 evőkanál mustár
olaj vagy kókuszzsír
só, bors

  1. A gombát megtisztítjuk, nagyon apró darabokra vágjuk, így nem kell majd darálni.
  2. A hagymát is megpucoljuk, felaprítjuk, üvegesre pároljuk kevés olajon vagy kókuszzsíron. Rápréseljük a fokhagymát, majd jöhet a gomba is.
  3. Sózzuk és borsozzuk a zöldséget, néha megkeverve addig főzzük nagy lángon, amíg elfövi a levét, levesszük a tűzről.
  4. A gombához keverjük az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a megdarált zsemlét és a tojást. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából, enyhén ki is lapíthatjuk.
  6. Olajat hevítünk, közepes lángon kisütjük a fasírtokat.
Teleki Cabernet Sauvignon vagy Cabernet Franc
Teleki Cabernet Sauvignon vagy Cabernet FrancFotó: Tesco

Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze

h i r d e t é s
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra