Leves extra: mángoldos burgonyakrémleves

A mángold tökéletes zöldség azoknak, akik nem szeretnek az aprócska spenótlevelekkel pepecselni, vagy épp nem kedvelik az erős ízét. A szép nagy mángoldleveleket csak meg kell mosni, a szára végét levágni, és gyorsan felaprítani. Ízben pedig tökéletes kiegészítője egy jó fokhagymás krumplilevesnek.

DSC 0080akicsi
Katuci

Hozzávalók:

4 nagyobb burgonya
6-8 mángoldlevél
1 fej hagyma vagy 3-4 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
só, bors
4 tojás

  1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Közben rányomjuk a fokhagymát is. A megtisztított és apró darabokra vágott burgonyát rádobjuk, kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A már kicsit megpirult krumplira jöhet a felcsíkozott mángold nagy része. (Egy keveset félreteszünk a tojáshoz.)
  2. Ha a zöld levelek is összeestek, felöntjük a zöldséget annyi vízzel, hogy 3 ujjnyira ellepje. Körülbelül 15 perc alatt puhára fő a krumpli.
  3. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, forralunk rajta egy utolsót. Levesszük a lángról, összeturmixoljuk.
  4. A tojást kevés sóval elhabarjuk, egy felhevített, kiolajozott serpenyőbe öntjük. A lángot mérsékeljük. A kimaradt, nagyjából egy maréknyi aprított mángoldot rászórjuk. Ha a teteje megszilárdult, levesszük a tűzről, feltekerjük, és apró csíkokra vágjuk. Levesbetétként tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek