Ősztől végre legyen kombinálható a ruhatára - II. rész

Négyrészes sorozatunk második állomásához érkeztünk (ha lemaradt, az előzőt ide kattintva olvashatja). Mint akkor, most is 10 olyan ruhadarabot mutatok, amelyek annyira univerzálisak, hogy egy jól kombinálható gardrób állítható össze belőlük anélkül, hogy lenne 15 zakója és 9 nadrágja. Az előző részben többek között szó volt a tökéletes öltönyről, a sötétkék farmerről és a basic pólókról – a mostani listában pedig feltűnik a nyakkendő, a díszzsebkendő és az óra is. Ha kérése/kérdése akad, ne tartsa magában és írjon nekem emailt ide kattinva.

11. Semleges színű, évszaknak megfelelő öltöny

A választás attól függ, hogy hol élünk és az adott ország hőmérsékletét/klímáját milyennek érezzük. Akik Angliában laknak, azoknak a tweedszövet ajánlott, a forró olasz nyaraknak pedig inkább a len vagy a pamut a barátai. Itt is azt tudom tanácsolni, hogy a kétgombos változatot keresse!

url
reklámfotó

12. Világos színű, legombolható gallérú ing

Ez az ing, ami egy sima sötétkék farmerrel és tornacipővel és egy tengerészkék vagy szürke öltönnyel és bőrcipővel is jól néz ki. A szárítóból kikapva is viselheti, hiszen egyáltalán nem kelt igénytelen hatást, ha nincsenek élükre vasalva. Érdemes a pasztell árnyalatokat keresni (például az égkék, a menta vagy a sárga), azt pedig felejtse el végre, hogy a rózsaszín férfiatlan és viselje bátran.

june9
reklámfotó

13. Pólóing

Az előző pontban bemutatott inghez hasonlóan a pólóing is az a ruhadarab, amit hordhat sportos és elegáns (smart casual) összeállításban is. Érdemes a klasszikus színek (fehér, fekete, szürke vagy sötétkék) közül választani és arra ügyeljen, hogy az ujjai nagyjából a felkar közepéig érjenek és szükség esetén be tudja tűrni úgy a nadrágba, hogy nem csúszik ki minden karemelésnél. Kerülje az olcsó feliratokkal és a hatalmas logókkal ellátott darabokat!

1135678325e4d7d34bo
reklámfotó

14. Barna brogue cipő

Az előző listában a fekete bőrcipő kapott helyett, ebben pedig a nem kevésbé univerzális barna brogue cipő. Csokoládé- vagy konyakbarna árnyalatot válasszon – sötét- vagy tengerészkékkel tökéletesen mutat majd! Azt pedig már le sem írom, hogy hányféleképpen hordható...

matalan6
reklámfotó

15. Semleges nyakkendő

Ha biztosra akar menni, akkor sötétkék, szürke, fekete vagy burgundi színűt választ. A kötött darabok most nagy népszerűségnek örvendenek és inkább a vékonyabb (slim) fazonokat keresse, mint a széles vastagokat. A Simpson-családos és egyéb „humoros” nyakkendők 12 éves kor felett nem ajánlottak.

hofcole5
reklámfotó

16. Díszzsebkendő

Fehér, kékek, pirosak, barnák és rózsaszínek – ezekkel az árnyalatokkal soha nem lő majd mellé. Soha ne viseljen tökéletesen ugyanolyan színű nyakkendőt és díszzsebkendőt: nemcsak unalmas, de rendkívül szigorúvá teszi az összeállítást. Ha kedveli a mintákat, de nem viselné nagy felületen őket, akkor próbáljon ki kendő formájában, amit aztán keverhet is: mit szól például egy tengerészkék nyakkendő – rózsaszín-kék pöttyös díszzsebkendő pároshoz? Ha nem ennyire bátor, válasszon egy fehéret, azzal nem lesz gond.

reaust4
reklámfotó

17. Élrevasalt rövidnadrág

Itt is a semleges/föld színeket ajánlom (szürke, bézs, olívazöld, barna vagy fehér), mert egyrészt soha nem mennek ki a divatból, másrészt szinte mindenhez mennek. Hossz tekintetében az optimális az, ha a térd felett végződik kicsivel: ha térdhajlatban ér véget, az fura hatást kelt, ha pedig a térd alá lóg, akkor összenyomja az alakját. Az ezeknél rövidebb fazon pedig már úszónadrág. A pamutból vagy lenből készült darabok nemcsak kényelmesek (a legnagyobb melegben is), de stílusos férfi benyomását keltik.

HMSUMMER3
reklámfotó

18. Boka fölé érő cipő

Ez lehet desert boot, bokacsizma, de akár bakancs is – kinek melyik a kedvence. A barna színt ajánlom (desert bootból a homokszínűt), mert legalább annyira jól kombinálható, mint a fekete, de kevésbé unalmas.

mango12
reklámfotó

19. Egy klasszikus óra

Idén nyárig az olcsó órák híve voltam, mondván azok is ugyanazt az időt mutatják. Aztán amikor harmadszorra mentem elemet és szíjat cserélni egy éven belül, úgy döntöttem: itt az ideje, hogy egy időtálló darabot vásároljak. A nyaralás alatt találtam meg a tökéletes darabot és amiatt sem kellett görcsölnöm, hogy barna vagy fekete szíjjal kérjem, mert automatikusan kaptam hozzá mindegyikből. A kerek, letisztult számlap híve vagyok, szerintem ezzel nem lehet mellélőni. A vászonszíjas órák nyáron nagyon jól mutatnak, de ősszel és télen inkább bőrszíjjal viselje óráját.

equest6
reklámfotó

20. Időtálló napszemüveg

Számos olyan szemüvegfazon létezik, ami soha nem megy ki a divatból: ilyen a wayfarer, a clubmaster és az aviator. Számos archív fotón feltűnnek, amik szintén azt bizonyítják, hogy egy ilyen napszemüveg igazi beruházás. Próbáljon fel többfélét (olyat is, amiről azt hiszi, nem áll jól) és kérje ki barátai, családtagjai vagy az eladó segítségét, hogy melyik mutat a legjobban. Mivel a szemünk védelméről van szó, érdemes egy kicsit nagyobb összeget rászánni.

H.E.-by-Mango-SpringSummer-2014-Men’s-Lookbook-15
reklámfotó
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek