Áfonyás-banános muffin

Zanza!

A banán, a sütőtök, a répa, az alma, mind-mind javítják a sütemények állagát. Másnap is puha, szaftos marad a muffin. Tökéletes uzsonna a gyereknek, de előző este elkészítve másnap reggelire is jól tud esni. Az áfonyának pedig ki tudna ellenállni?

muffin
Fotó: Katuci

Ha már a közelgő iskolaévre gondolunk is érdemes észben tartani ezt a receptet, ha rászánjuk a sütésre azt a néhány percet, tuti sikert aratunk a gyereknél!

Hozzávalók (8-10 darabhoz):

  • 10 dkg vaj (kókuszzsírral helyettesíthető)
  • 1 érett banán
  • 2 tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg friss áfonya

Elkészítés:

1. Az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliát, a cukrot és a banánt botmixerrel összedolgozzuk.

2. Beleszitáljuk az őrölt mandulát, a fahéjat és a sütőporos lisztet, néhány mozdulattal elkeverjük. Az áfonyát is beleforgatjuk.

3. A papírkapszlikat 2/3 részig töltjük a tésztával.

4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra