OFFLINE

Áfonyás-banános muffin

2014. augusztus 10., vasárnap 12:19

A banán, a sütőtök, a répa, az alma, mind-mind javítják a sütemények állagát. Másnap is puha, szaftos marad a muffin. Tökéletes uzsonna a gyereknek, de előző este elkészítve másnap reggelire is jól tud esni. Az áfonyának pedig ki tudna ellenállni?

Ha már a közelgő iskolaévre gondolunk is érdemes észben tartani ezt a receptet, ha rászánjuk a sütésre azt a néhány percet, tuti sikert aratunk a gyereknél!

Hozzávalók (8-10 darabhoz):

  • 10 dkg vaj (kókuszzsírral helyettesíthető)
  • 1 érett banán
  • 2 tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg friss áfonya

Elkészítés:

1. Az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliát, a cukrot és a banánt botmixerrel összedolgozzuk.

2. Beleszitáljuk az őrölt mandulát, a fahéjat és a sütőporos lisztet, néhány mozdulattal elkeverjük. Az áfonyát is beleforgatjuk.

3. A papírkapszlikat 2/3 részig töltjük a tésztával.

4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta