Zanza!

Jó, a nutellásat biztosan jobban csípik a gyerekek, de az élet nehéz, néha muszáj gyümölcsöt is enni. Az angolul csak „hand pie”-nak hívott linzer-vagy vajastésztával készült süti pont arra való, hogy uzsonnaidőben a gyerekek kezébe lehessen nyomni egy pohár tejjel, és még nyalókásítani is lehet egy pácikával. Ha viszont kihagyjuk belőle a pálcát, és párat meghagyunk az esti vacsora mellé, akkor frissen kisütve egy gombóc fagyival ideális vacsoradesszert lesz belőle.

Julius 079

Ha pedig valaki otthon elkészíthető, igazi házi, de kicsit sem macerás vajastésztára vágyik, itt egy expressz verzió.

Hozzávalók: (12 darabhoz)

Készen vásárolható vajastészta
1 tojás
15 dkg bogyós gyümölcs vagy őszi/sárgabarack tetszés szerint
4 dkg étkezési keményítő
6-8 dkg cukor

  1. A tésztát 6x6-os négyzetekre vágjuk.
  2. A négyzetek közepére teszzük a gyümölcsöt – a barackot apróra vágva, körben egy centinyi tésztát szabadon hagyva.
  3. Megszórjuk 1 kk. cukorral és 1 kk. étkezési keményítővel, körben a szélét megkenjük felvert tojással. Ha használunk pálcikát, a gyümölcsök alá csúsztatjuk.
  4. A felülre kerülő lapot kicsit nagyobbra húzogatjuk, beborítjuk vele a gyümölcsös lapot, a széleket pedig villával alaposan egymáshoz nyomjuk.
  5. Megkenjük kívülről is tojással és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Julius 080
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra