Íme divatvilág 8 legújabb divatszabálya

Bár a trendek folyamatosan fejlődnek és változnak, egy dologban biztosak lehetünk a Harper's Bazaar divatszerkesztője szerint, mégpedig abban, hogy a legtöbb íratlan divatszabály elavult és hamis. Kijelentését képes anyaggal is illusztrálta, mely szerint jól láthatóan napjainkban már valóban nincsenek életben az eddig közismert legendák az öltözködéssel kapcsolatban. Íme néhány példa!

1. Bátran hordjunk fehér cuccokat a hétköznapokban

Értelmetlen és idejétmúlt az a szabály, hogy a bármilyen alkalomra beillő fekete ruhákkal ellentétben a fehér árnyalatú darabokat nem illik viselni a hétköznapokban, mivel azok kizárólag a strandszezon tartozékai. 2014-ben már nem fognak ápolónőnek nézni senkit sem, ha fehér színű vastag kötött pulóverben, fehér nadrágkosztümben vagy gyapjúkabátban indul el reggel a munkába.

2. Nem kell a táskának a cipőnek azonos színűnek lennie

Napjainkban már mindenki úgy öltözködik, ahogy akar, tehát ha mindenképpen piros cipőt szeretne viselni a piros táskájához, akkor ebben senki nem fogja megállítani. De nem feltétlenül kell betartania ezt a szabályt minden egyes alkalommal, amikor az aznapi szerelését állítja össze. A játékos párosításokra és kiegészítőkre mindig többen felkapják a fejüket mostanában.

3. Nem ciki a nyomatok keverése sem

A különféle minták keverése, mint a csíkos a pöttyössel, vagy a leopárdminta a paisley-mintával variálása az egyik legnépszerűbb utcai trendek közé tartozott az elmúlt néhány szezonban. Igaz, nem feltétlenül áll mindenkinek jól ez a harsány stílus, azért egy kis bohémság még senkinek nem ártott meg.

4. Menő együtt a sötétkék és a fekete

Hogyan lehet azt állítani, hogy ez a két árnyalat nem passzol össze, amikor a legtöbb híresség hasonló kombinációban lejtett végig a vörös szőnyeges eseményeken az elmúlt években? Ráadásul elegánsan is festettek szerelésükben. A két szín valóban könnyen összemosódik, de ez egy teljesen modern, friss kombináció, amit érdemes kipróbálnia!

5. Nem csak bulizáshoz illik a flitter és a fémes cuccok

Bár Anna Wintourt még valóban nem láttuk partilányként, azért mi bátran beilleszthetünk egy-két csillogósabb darabot vagy kiegészítőt a hétköznapokba is. Ez főleg akkor működik, ha az aznapi szettünk többi darabja kevésbé feltűnő, inkább egyszerű viselet.

6. Nem csak modellek hordhatnak hosszú ruhát és nadrágot

Többször említettük már, hogy érdemes jóban lenni a környékünkön egy jó szabóval, aki ránk tud igazítani bármit, hogy az tökéletesen passzoljon alkatunkhoz. Nem érdemes irigykedve méregetni másokat, ön is viselhet ilyen ruhadarabokat, csak méretre kell igazíttatnia.

7. Miért ne passzolna a zokni a nyitott orrú cipővel?

Az iskolás-lány hangulat igenis menő, csak a sulis egyenruhát kell lecserélni egy kifinomultabb ruhára. A figyelemfelkeltő összeállítás jól működik, mi leginkább az ezüst cipő és a fekete harisnya duót szeretjük a legjobban, de más variációkban is ütős lehet.

8. Bátran keverjük az aranyat ezüsttel

Az, hogy az arany árnyalatok nem passzolnak az ezüstszínekkel ugyanolyan ódivatú szabály, mint az, hogy a fekete nem illik a sötétkékhez. A fémes árnyalatok kiegészítik egymást, kifejezetten jól harmonizálnak egymással. Ha nem visszük túlzásba, akkor elegáns és stílusos megjelenést kölcsönöz a fémek keverése.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra