Alexander McQueen ki nem állhatta Victoria Beckhamet

85818590
Kevin Kane / Europress / Getty

Bár a londoni elit körében élt a 2010-ben öngyilkosságot elkövetőAlexander McQueen, ez korántsem jelentette azt, hogy szerette volna tagjait – mondta el a Daily Mailnek Archie Reed divatstylist, aki 12 éven át volt McQueen szeretője és bizalmasa.

McQueen hű barát, jó szerető és nagyszerű tervező volt, aki milliókat szórt el kokainra és alkoholra és megvolt a véleménye a gazdag vásárlóiról – legalábbis ezt állítja most Archie Reed. Victoria Beckham például a divat legnagyobb személyiségének és kreatív zseninek tartja, amit előszeretettel hangoztat: ha tudná, hogy McQueen dührohamot kapott, amikor meglátta rajta térdig érő szoknyáját 2006-ban, valószínűleg nem rajongana ennyire érte. „Dührohamot kapott és azt mondta: David hordhatja a ruháimat, de ő nem! Mi a francot tud ő a divatról? Egy popsztár, aki még énekelni se tud!” – idézi a barátai által csak Lee-ként emlegetett tervező szavait Reed.

„Úgy gondolta, hogy David szexi, de ki nem állhatta Victoriát. Miután látta rajta a skótkockás szoknyát, parancsba adta, hogy nem kaphat több ajándékot Victoria az üzletektől. Nem számított, ő milyen híres, mindig azt mondta, a celebek nem érdeklik” – teszi hozzá Reed, aki jelenleg sikeres üzletemberként egy étteremláncot üzemeltet Essexben. McQueen nem csak a hátuk mögött szapulta a hírességeket, Madonnát például Reed állítása szerint egyszer fejbe is dobta egy vacsorán egy krumplival: „Miután fejbe dobta, Madonna nem beszélt többet vele, de nem érdekelte. Azt mondta nekem: Madonna annyira félti a saját seggét, hogy nincs ideje másokért aggódni. Amikor Madonna hozzáment Guy Richie-hez és az angol vidékre költöztek, Lee azt mondta: igazi úrhölgy szeretne lenni, de nagyon nem az!”

Ettől kapott dührohamot McQueen
Ettől kapott dührohamot McQueenJun Sato / Europress / Getty

Courtney Love-val sem volt jó a viszonya, miután a nő 40 ezer fontnyi ruhával akart kisétálni a Bond Street-i McQueen boltból – persze fizetés nélkül. A tervező kiszámlázta neki az összeget. Kate Moss-szal viszont legendásan jó barátok voltak, akkor is, amikor minden tervező a modell ellen fordult 2005-ben, mert kokainfogyasztáson kapták, de teljesen megromlott a viszonyuk, amikor Moss összejött a Top Shop tulajával, Philip Greennel. A legjobb barátja mindvégig Isabella ‘Issy’ Blow volt, aki felfedezte őt: a nő gyermekeként tekintett Mcqueen-re, órákig beszélgettek telefonon. A magányos Blow többször próbálkozott öngyilkossággal, ami felháborította McQueen-t, a nő 2007-es halála nagyon megviselte a tervezőt, aki utána teljesen elmerült a drogozásban. 

Issa Blow és Lee McQueen
Issa Blow és Lee McQueenDave Benett / Europress / Getty

Archie Reed és Lee McQueen 1997 óta ismerték egymást, amikor a 15 éves McQueen még pohárleszedőként dolgozott a londoni L'Atelier klubban. Évekkel később, amikor összejöttek, Reednek fogalma se volt róla, hogy kicsoda McQueen, pedig akkor már neves volt a szakmában és arra se emlékezett, hogy honnan ismerős az arca. „Megkérdeztem mit csinál, azt válaszolta, ruhákat. Azt mondtam, az fasza, az apám is szabó volt. De akkor nem tudtam, ki ő, bár ismerős volt az arca. Úgy éreztem, megtaláltam a lelki társam, aztán pár perccel később azt mondta: sajnos ki kell, hogy tegyelek, mert mindjárt itt lesz Stella McCartney. Csak napokkal később esett le ki ő, akkor írtam neki egy sms-t, hogy haha, tudom, hogy ki vagy, mire ő válaszolt, hogy, haha, én is tudom, hogy ki vagy” – mondja Reed.

Kate Moss-szal sokáig jóbarátok voltak
Kate Moss-szal sokáig jóbarátok voltakDave Benett / Europress / Getty

Reed ezek után részese lett McQueen életének – volt, hogy naponta 600 fontnyi kokaint szívott fel a tervező: „Annyira extém függő volt, hogy a dílerek csak bedobták a postaládájába a kokaint, tudták, hogy úgyis megkapják a pénzüket” – mondja Reed, aki egyébként biszexuálisként McQueennel folytatott kapcsolata mellett feleségül vette Alexis Reedet, akitől született egy lánya és még most is házasságban élnek. „Lee nem bírta elviselni, ha a lányommal voltam, olyankor akár százszor is felhívott, amíg át nem mentem hozzá. Nagyon féltékeny volt a férfimodellekre is, nem akart bevonni a munkájába”. Reed és McQueen általában a tervező valamelyik házában találkozott, filmet néztek, vacsoráztak, jól érezték magukat.

Kiállt Kate Moss mellett a kokainbotrány idején, de később megsértődött rá és nem beszélt vele többet.
Kiállt Kate Moss mellett a kokainbotrány idején, de később megsértődött rá és nem beszélt vele többet.Jean Baptiste Lacroix / Europress / Getty

„Ha nagyon kivoltam, Lee mindent megtett értem. Nagyon kedves és nagylelkű volt. Pár nappal azután, hogy nagymamám meghalt, ellopták azt a Rolexet, amit 21. születésnapomra kaptam. Áthívott magához, amikor odaértem, elém tett egy Gucci dobozt, tele kasmír pulóverekkel, amik alatt egy 4000 fontos vintage Cartier óra lapult. Azt mondta: ez emlékeztetni fog rám. Nagyon mérges lettem, megkérdeztem mégis, hova megy, de nem válaszolt. Szerettem az órát, még mindig hordom, de valójában őt akartam, nem ezt” – mondja Reed az őt rendszeresen drága ajándékokkal elhalmozó McQueenről. Kapcsolatuk még jóval a tervező halála előtt véget ért, amikor McQueen egy interjúban pasijaként emlegette Reed-et, aki ezt nehezményezte.

Alexander McQuen pályája elején
Alexander McQuen pályája elejénCatherine Mcgann / Europress / Getty

„Pár nappal a halála előtt még beszéltünk. Amikor hallottam a híreket, kikészültem, de nem lepődtem meg. A halál megszállottja volt, felkutatott mindent Marilyn Monroe haláláról és elolvasott mindent róla. Azt mondta: hatalmas voltam életemben, isten leszek halálomban. És a melegek amúgy se élnek soká. Mindig úgy éreztem, hogy mindegy, mennyi időt töltünk távol egymástól, összetartozunk. Még mindig szeretem őt és hiányzik” – mondta Reed, aki négy évvel barátja és lelki társa halála után amellett, hogy kitálalt közös dolgaikról a Daily Mailnek, el is árverez pár ajándékot, hogy könnyebben felejtsen.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra