Pakolja bugyijait okosan!

Reed Kennedy és Carrie Smith nem viccelnek, és jó kockaként táblázatba foglalták, hogy hányszor kell mosnunk attól függően, hány alsót viszünk magunkhoz az utazáshoz. Ha ön nem szeretne egyszer se bugyit mosni a 7 napos nyaralásán, hetet kell vinnie (ki gondolta volna), ha viszont csak 4, 5 vagy 6 bugyit visz, egyszer tuti mosni fog. A legrosszabbul akkor jár, ha 2 bugyit pakol, akkor ötször kell mosnia. Alábbi táblázatban mazsolázhat a hasznos adatokból:

Kattintson a képre, hogy megnézhesse nagyobb méretben is!
Kattintson a képre, hogy megnézhesse nagyobb méretben is!

A képre vagy ide kattintva megnyílik a szerzők angol nyelvű cikke, amiben talál még egy érdekes táblázatot és pár használati utasítást a fenti táblázathoz.

A lényeget azért ideírjuk, ha nem tudna angolul: a felső sorból válassza ki, hány napot lesz távol, aztán a napok számához tartozó oszlopban addig haladjon lefelé, amíg eléri az ön által még elfogadhatónak ítélt számú mosást. Ha ez megvan, nézze meg a számot a táblázat oldalán, annyi alsót kell pakolnia. Ha például hajlandó egyszer mosni, akkor egy 17 napos útra elég 9 alsó, ha feltételezzük, hogy a mosás napján is visel bugyit, de csak akkor mos/mosat, ha már minden tiszta alsója elfogyott. A táblázatban szereplő számokba beleszámít az az alsó is, amit az indulás napján visel az ember.

Kennedy azt mondja, azért csinálta meg a táblázatot, mert sokat utazik, és nem volt egyszerű mindig kiszámolnia, pontosan hány alsót csomagoljon. Önnek segít a táblázat?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek