Gyors kuszkuszos mindentbele vacsora

A kuszkuszért összetehetjük a két kezünket, olyan köret, amivel kiválthatjuk a tésztát, krumplit és a rizst, méghozzá anélkül, hogy hosszan kéne babrálni vele. Ha szereti az olyan kaját, ami percek alatt kész van, a kuszkuszt mindenképp próbálja ki. A boltok biorészlegén vagy a száraz hüvelyesek mellett szokott lenni. Az eredetéről itt már írtunk, és adtunk hozzá néhány receptet is.

DSC 0005kicsi
Katuci

Ezúttal gyors nyári fogásként állt helyt, amiben az a klassz, hogy a sütőben készülő zöldségekkel jóval kisebb a macera, mintha adagonként kéne őket átpirítani egy serpenyőben. Laktató, különleges, mégis végtelenül egyszerű, arról nem is beszélve, hogy emiatt sem fog fél napig a tűzhely mellett állni. A recept simán variálható, nem kell rágörcsölni, induljanak ki abból, ami épp kéznél van!

Hozzávalók (2 személyre):

10 dkg kuszkusz
1 közepes cukkini
1 kisebb padlizsán
2 gerezd fokhagyma
10 dkg konzerv csicseriborsó
10 dkg fetasajt
10 dkg maradék sült hús
1 marék édes koktélparadicsom
só, bors, olaj,
opcionális: fekete olivabogyó és/vagy pisztácia

  1. A cukkinit és a padlizsánt apró kockákra vágjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, rányomjuk a fokhagymát, végül meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal. Az egészet alaposan összeforgatjuk, 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Sülés közben néhányszor átkeverjük.
  2. A sütési idő felénél a kuszkuszt felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, műanyag fóliával szorosan lezárjuk, 10 percig pihentetjük. Ha már beszívta a vizet és megduzzadt, megsózzuk, rálöttyintünk 1-2 evőkanál olívaolajat (ha véletlenül akadna otthon pisztácialolaj esetleg finom dióolaj, azt használjuk). Villa segítségével fellazítjuk.
  3. A maradék sült húst darabokra vágjuk, a leöblített csicseriborsóval, a feldarabolt paradicsommal és a sült zöldségekkel együtt a kuszkuszhoz adjuk, elkeverjük.
  4. Tálaláskor fetasajtot morzsolunk rá, amit kiegészíthetünk néhány szem fekete olajbogyóval, de akár pisztáciával is.
DSC 0014kicsi
Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra