OFFLINE

Paleo cipő mezítlábas futáshoz: menő vagy ciki?

2014. július 27., vasárnap 10:34

A futócipő piac legújabb terméke
A futócipő piac legújabb terméke
Fotó: gost-barefoots.com

Most, hogy lassan kezdjük megérteni, hogy mik az előnyei és a hátrányai a paleo étrendnek, egy még nehezebben emészthető termék került a piacra, méghozzá a paleo cipő, ami akkora sikernek örvend Németországban, hogy 2013-ban az év egyik leginnovatívabb cipőjének kiáltották a szakemberek és a marketingesek.

Az átlagosan 196-228 euró (60.299-70.000 forint) között mozgó lábbelikről nehezen tudjuk elképzelni,hogy valóban kényelmesek lennének, pedig a rugalmas, rozsdamentes acélból készült „minimalista cipőnek” kikiáltott termék a hagyományos darabokkal ellentétben felveszi a láb formáját, nem pedig a lábunk igazodik hozzá – írja a core77.com a cipőről, ami állítólag a lehető legközelebb áll a mezítlábas érzéshez.

Csúszásgátló tappancsokkal látták el a talpát
Csúszásgátló tappancsokkal látták el a talpát
Fotó: gost-barefoots.com

„Ez a piac egyik legújabb csúcskategóriás terméke. Rugalmas és könnyű konstrukciója miatt talpbetét nélkül is nagyon kényelmes viselet. A PaleoBarefoots csúszásgátló tappancsainak köszönhetően bármilyen nedves, csúszós vagy éppen köves terepen is futhatunk, amit eddig néhány alapvető nehézség miatt mezítláb nem tehettünk meg" – mondja a hóláncra emlékeztető termékről a designer, Jörg Peitzker.

"A kollekció Ultras névre keresztelt termékét egy méretben készítettük el, mégis különböző formájú és méretű láb is elfér a cipőben. Legyen hosszú, keskeny láb, vagy éppen rövidebb, szélesebb forma” – teszi hozzá a tervező. Ön mit gondol a páncéling-anyagból készített futócipőről? Menőnek találja az új mániát vagy elképzelhetetlennek találja már magát a mezítlábas futást is? Szavazzon!

1312 szavazat 1442 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta