Így hordták a virágmintát a múlt században

Trendek jönnek és mennek, de úgy tűnik, hogy a fekete színhez hasonlóan a virágminta is örök. Természetesen ebben a szezonban is van miből válogatni, ám ha inkább az érdekli, hogy a 1900-as években mi volt a divat, akkor a hajtás után egy remek galéria várja archív képekkel. Ki tudja, talán ihletet is tud meríteni belőle, hiszen sok olyan irányzat van, amit azóta ismét menőnek számít, gondoljunk csak a Nagy Gatsby és a Reklámőrültek népszerűségére. 

Míg mostanában a trópusi mintáktól eltekintve mintha az apróminták lennének túlsúlyban, régebben nem féltek a tenyérnyi vagy akár annál is nagyobb virágoktól sem stilizált, sem valósághű formában. Az 1920-as években a virágmintákért rajongó nők akár olyan kreációkban is illegethették magukat, amellyel Raoul Dufy francia fauvista festő, textiltervező és illusztrátor keze nyomát viselték magukon, és a virágok nemcsak a nappali, hétköznapi ruhákon, hanem az estélyiken is megjelentek, nézze csak meg a mellékelt galériát! A vörösszőnyeges eseményeken egyébként a mai napig feltűnnek ilyen ruhaköltemények, Oscar de la Renta például nagy mestere ennek a műfajnak. 

A virágminta persze nem csak ruhákon jelenhet meg, ahogy azt a régi idők fotói mutatják. Nemrég írtunk is arról, hogyan érdemes viselni növényekkel díszített nadrágokatsortokat vagy éppen edzőcipőket. Ahogyan a galéria is mutatja, örök szabály, hogy jó, ha a kiegészítők inkább egyszínűek, de nem feltétlenül kell ragaszkodni a semleges árnyalatokhoz. Aki kicsit bátrabb, kipróbálhatja a pattern blockingot is, vagyis nyugodtan párosíthatja a mintákat. Ja, és a virágminta nem csak nőknek való, vegyenek példát Hannibál Lecterről, ha pedig nem elég a nyakkendő, ingek is vannak szép számmal

Oszd meg másokkal is!
Mustra