Vad őszre számíthatunk

Bár még gondolni is nehéz arra, hogy pár hónap múlva megint előkerülnek a téli holmik, a márkák rég a jövő nyáron gondolkoznak, az őszi-téli ruháik pedig már a showroomokban lógnak. Augusztus végén-szeptemberben az üzletekbe kerülnek az új kollekciók, melyekben puha pulóverek, meleg kabátok, vagány, színes farmerek és áttetsző felsők várják leendő tulajdonosaikat. Megnéztük, mit kínál a hideg évszakra a GAS, a Levi's, a H&M, az F&F, a Van Graaf, a Springfield, a Calzedonia, a Tezenis és az Intimissimi: szexi őszünk lesz, az biztos! Részletek és rengeteg kép a hajtás után!

A GAS nem csak farmerekkel készül

A GAS idei őszi kollekcióját egy képzeletbeli helyszín inspirálta, egy úgynevezett vintage bár, ahol „a tér és idő behatárolatlan, a különböző irányzatok, stílusok és hatások összeolvadnak. A múlt és a jelen momentumai összemosódnak, poros színek, használt hatású öltözetek, modern szabásvonalakkal tárulnak elénk” – áll a cég közleményében. A férfiak bohém, mégis elegáns, szürkés-kékes-lilás tónusú ruhákat kapnak a nem csak farmerben utazó márkától, a nők többek közt kéttónusú blézereket bőrbetéttel, és leopárdmintás blúzt. A műbőrök mellett (a márka ecobőrnek nevezi ezeket) kapható báránybőrkabát. A farmerek koptatása vintage hatású, a női kollekcióban a bordó színmosott, rozsdás árnyalatú farmerek voltak a kedvenceink.

A Levi's Kaliforniáról álmodik

A 2014-es őszi-téli kollekciójában a Levi’s többek közt Kaliforniába kalauzolja a vásárlót. "Kalifornia testesíti meg az áhított dolgokat az életünkben: a szabadságot, a természetet, a gördeszkázást, a hegymászást, a strandokat és a szörfözést, a technikai újításokat és az innovációt. Ez a hangulat, életérzés áthatja az egész kollekciót” – mondta Jonathan Cheung, a Levi’s vezető dizájnere. Idén ősszel debütál a vízlepergetős kordbársony, mely megjelenik a Levi’s 511-es slim farmeren és a “Sherpa” farmerdzsekin. Idén ősszel először kerül bevezetésre a márka “Made in Japan” kollekciója, melyet az indigó és a tintakék színárnyalatok jellemeznek.

A márka emellett együttműködik az ikonikus illusztrátorral, Rick Griffinnel (ő a ‘60-as évek egyik legismertebb pszichedelikus művésze), aki szinte az egész 2014-es kollekciót meghatározta stílusával. A női vonalon a klasszikus 501-es boyfriend stílusú farmer és a Levi’s 501 sortja újdonság fehér, és egyéb könnyed színekben. Emellett a fehér blúzt is újragondolták, megszületett a „boyfriend” ing, mely hasonlít a férfiak fehér ingére, de női vonalakra van alakítva.

A H&M ráment a szadomazóra

A H&M STUDIO őszi-téli kollekció hangulatát a nőies és férfias stílusjegyek keverése adja meg, a termékekhez selyemkreppet, selyemszatént, finomkasmírt és bársonyt használtak. A kollekció darabjait az ékköves hímzések, aszimmetrikus szegélyek és míves patchwork részletek teszik különlegessé. Az áttetsző női ruhák, a rengeteg bőr, lakkbőr és a hegyesorrú csizmákkal kiegészített ruhák mind valamiféle frivol, kicsit szadomazós stílust képviselnek, míg a férfiak ruháit a párizsi elegancia, a londoni attitűd, valamint a New York-i simulékonyság jellemzi a sajtóközlemény szerint. A férfiaknál is egyre több a bőrhasználat, de maradnak a flanelingek, szövetkabátok, elegáns zakók is. Egyelőre nehéz a puha mohair pulóverekért lelkesedni, de nagyon jó érzés lesz őket viselni a hideg ősszel.  

Az F&F retró szettjeit nagyon szerettük

Az F&F női kollekciójában a hosszabb, bővebb fazonoktól a 60-as éveket idéző midi szabásokig minden van, a kabátokban, pulóverekben, szoknyákban és nadrágokban több anyag is keveredik. Több olyan szettet is láttunk a showroomban, melyet akár Betty Draper is megirigyelne, a sötét színek mellett szerencsére világosabb szoknyák és kabátok is találhatók majd a kollekcióban. Természetesen itt is hasít az átlátszó trend, a 90-es éveket idézik az áttetsző, fekete darabok, melyek némelyikét hímzésekkel, gyöngyökkel tették még elegánsabbá. A férfi kollekcióban a fókusz a kabátokra helyeződik, de a bomberdzsekik mellett klasszikus öltönyöket, mintás ingeket és modern kötött pulóvereket is kapunk majd az F&F-nél. Ami a színeket illeti: mély fekete, tengerészkék, méregzöld, grafitszürke keveredik lágyabb bordó és föld színekkel.

A Van Graaf igényesen követi a trendeket

A VAN GRAAF visszafogottabb színekkel, de érdekes formákkal és struktúrákkal várja az őszt: a női vonalon a rockos szettek, kötött ruhák és pasztell árnyalatok kapnak helyet, a férfidivatban a fekete-fehér, a brit country stílus és a nagyvárosi trendek uralják a terepet. A ruhákat a sajtóbemutatón stílus szerint kategorizálták: a „Casual Cosiness” ruhái nőiesek, lezserek, kényelmesek, a „Metropolitan Move” szettjei pamut, dzsörzé, bőr és bársony anyagú, kicsit hippis ruhákból állnak. Természetesen itt is kaphatók a ’90-es éveket idéző punkos és rockos szoknyák, ingek, melyeket kockák, szegecsek, cipzárak dobnak fel.

A férfiak az „Urban Underground” grunge-os, sportos ruhái mellett elegáns, kék árnyalatokban úszó, jól szabott zakókat és irodába való ingeket, valamint angol stílusú, sportos preppy hangulatú, exkluzív öltözeteket találnak az üzletekben. A VAN GRAAF vásárlói többek között olyan világszerte ismert divatmárkák legfrissebb kollekciójából válogathatnak, mint a Calvin Klein, a Hugo, a Marie Lund, a Tommy Hilfiger, a Joop, a Scotch & Soda, a Guess vagy az Armani Jeans.

A Springfield a poncsókban hisz

A spanyol márkánál a hétköznapi, mélyvörös, élénk kék és ekrü színekben játszó, kockás és pöttyös ruhák mellett szintén meghatározó lesz a preppy stílus, mint a Van Graafnál: a preppy az egyetemisták világa, így a hazai bölcsészek is kicsit úgy érezhetik majd magukat a sportos – baseball ihlette – és nyomokban iskolai egyenruhákat idéző darabokban, mint a Harvard vagy a Yale diákjai. A grunge stílus sem tűnik el, kaphatóak lesznek csipkés, fekete ruhák, motoros szabású dzsekik, melyeket most virágmintákkal és csipke berakásokkal finomítanak. A kollekció alapszíne a fekete, sötét burgundival és zölddel kombinálva. Emellett újdonság lesz a márkánál a poncsó, melyen Ikat és Navajo indián motívumok jelennek meg.

A Calzedonia harisnyái igazodnak a divathoz

A bőr és a csipke a szezon főszereplői, leopárdmintával, steppelt anyagokkal és kőmosott farmerhatással ötvözve. Csíkok és négyzetek is megjelennek különböző árnyalatokban, a pasztell tónusoktól a sötétebb színekig. A leggingsek között vannak igazán durva lakkbőr hatású és műbőr verziók, több nadrágot szegecsek és flitterek díszítenek. A leopárdminta mellett zebracsíkos harisnyát is láttunk, de rock stílus jegyében csipkerészletekkel és hálós anyagokkal kombinált leggingsek és harisnyák is készültek. A kedvenceink a pöttyös, illetve az anyagában tyúklábmintás, és a retró hangulatú, hátul fekete csíkkal díszített harisnyák voltak, és mint minden szezonban, idén is kaphatóak lesznek a jó meleg kasmírharisnyák!

Az Intimissimi elképesztő fehérneműkkel készül

2014-es őszi/téli kollekció ismét kifejezetten érzékire sikerült, a különleges szabású fehérneműk könnyű chantilly csipkéből, puha mikroszálas borítású, latex hatású, fényes anyagból készültek. A fekete darabok mellett természetes színekben játszó, különlegesen díszített kombinék, hálóruhák is kaphatók, a márkára jellemző, hogy a strasszdíszítések sose közönségesek, inkább vintage hangulatot kölcsönöznek a csipkéknek és szegélyeknek.

A szexi fehérneműkön kívül a kötöttáru kollekció is említésre érdemes, a könnyű, csipkével díszített, fodros, vagy pliszírozott felületű pulóverek, pólók, miniruhák kifejezetten szépek. Otthoni ruhákat, köntösöket is érdemes a márkánál nézni, jacquard-damaszt, pamutvászon pizsamák, strasszokkal kombinált gyapjúfelsők, illetve puha, csíkos overálok kerülnek előtérbe.

A Tezenisből ismét fel tud öltözni

A TEZENIS őszi/téli kollekciójában a gyerekes, rajzfilmes fehérneműk mellett helyet kapnak a csábító, csipkés bugyik, melltartók is. A feltűnő fehérneműk és a csipkés darabok jól megférnek a kényelmes tréningekkel, leggingsekkel, tüll szoknyácskákkal. A flitteres hímzés, élénk nyomatok inkább a tiniknek valók, de találni bőven felnőttes fehérneműket is a kollekcióban. Kedvencünk a bársonnyal kombinált body és a puha, pöttyös pulóverek, de jól néznek ki a kombinált anyagú, steppelt nadrágok is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra