Zanza!

A kétezres évek elejének legnépszerűbb sütije ma már csak szégyenlősen szomorkodik a legtöbb receptes oldalon, kivéve, ha cupcake-nek öltöztetik fel, mint Hamupipőkét a bálra. Pedig egy jó muffin mindig kihúz a bajból, ha hirtelen kell valami édességet varázsolni, akár egy nagy bögre tej mellé uzsonnára.

2013. junN 008
Fotó: Piszke

Ha pedig valami ünnepélyesebb alkalom miatt mégis a báliruhás Hamupipőkére szavazunk, itt van pár ötlet. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 tk. vaníliakivonat vagy 1 vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg túró
  • 15 dkg áfonya

Elkészítés:

1. Az első három hozzávalót elkeverjük, a sütőt 190 fokra előmelegítjük.

2. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a gyümölcsöt a lisztes keverékhez, óvatosan, hogy az áfonyák ne sérüljenek.

3. A 12 adagos tepsi mélyedéseit muffinpapírral béleljük, kiadagoljuk bele a tésztát, és kb. 20 perc alatt – félidőtől alufóliával takarva – megsütjük.

Blogmustra