Leárazás: idén elmarad a katarzis

Már több mint egy hónapja tart a leárazás, de pár üzletben még csak most jutottak el az 50%-os engedményekig. A legtöbb helyen 70%-os kedvezményeket ígérnek, de ez általában csak pár ruhadarabra érvényes, a legjobb holmikat és a normál méreteket pedig már elkapkodták hetekkel ezelőtt. Azért találtunk igazán olcsó és igazán szép ruhákat is, amiket érdemes még beszerezni. A hajtás után jönnek a részletek és a galéria!

Terranova

Az Árkádban lévő Terranovába viszonylag ritkán megyünk be, mert az ár/érték arány teljes áron nem a legjobb (szerintünk): most viszont minden elképesztően olcsó. A leárazott ruhák között a 2290 forint már soknak számít, rengeteg póló 1190 forintért (sima fehér női póló 590 forintért!), trópusi mintás nadrág és sportos sort 1790 forintért, tréning-felső 1190 forintért kaphat. A méretezésről általában elmondható, hogy teljesen hektikus, van, amiből XS-es, van, amiből M-es kell, és még azonos mérettel elátott azonos termékek esetében is nagy eltérések vannak. Tetőtől-talpig innen nem fog tudni jól felöltözni, de pár sportos vagy nyárias ruhát érdemes innen beszerezni.

F&F

A Tescóban mintha megállt volna a leárazás, a ruhák java féláron vagy alig 30% engedménnyel kapható, és így még kicsit drágának tűnik (főleg a Terranova után). Vannak jó szoknyák 2-3 ezer forint körüli áron, de az igazán szép ruhák még bőven 6 ezer forint fölött vannak (úgy, hogy teljes áron is 10 ezer alatt voltak) és sok a béna ruhadarab. Itt is érvényes a mondás, miszerint mindent fel kell próbálni megvétel előtt, mert több olyan felsőbe belefutottunk, ami a vállfán nagyon jól mutatott, emberen viszont szörnyen és itt is akadtak méretproblémák (azaz 34-estől 38-asig bármi jó lehet egy átlagos testalkatú emberre).

Mango

A Mangóban kicsit lejjebb mentek az árak utolsó körképünk óta, de tényleg csak kicsit. Van olyan sort, ami két hete 3995 forint volt, most pedig 3495, azaz 500 forinttal lett olcsóbb és sokminden még ennyivel se kerül kevesebbe, mint a leárazás elején. Főként az irodisták örülhetnek az itteni kínálatnak, mindenféle szabású és színű poliészter- és pamutblúz kapható 4-5 ezer forintért, a nyári bohémság pár pálmafás ruhában kimerül. Kicsit unalmas a kínálat, de egyébként nem rossz, nagyon csinos dolgokat és érdekes kiegészítőket lehet kifogni.

Promod

A Promodnál a leárazás vége felé mindig nagyon jó akciókba futunk bele, most még nem jöttek velünk szembe a 2-3 ezer forintos ruhák: arra talán még várni kell, talán idén nem is lesz ilyen. A kiszolgálás viszont most is kifogástalan volt, mint mindig, és sok jó ruhát találtunk 40-50%-os kedvezménnyel. A kínálat egyébként szerintünk leginkább a 35-50 év közötti, divattudatos nőknek szól, akik nem félnek a színektől és mintáktól, de nem szeretnek bohócot csinálni magukból.

Pull and Bear

Az Inditex fiatalos üzletében már sok helyet foglalnak az őszi-téli ruhák, amikre egyelőre nem jó ránézni ebben a kánikulában. A leárazott ruhahalmok fogyatkoznak, de az árak egy ideje stagnálnak. A sortok még mindig 4 ezer forint körüli áron kaphatók, de a jobb ruhák 10 helyett még mindig 7 ezer forintba kerülnek, ráadásul már csak egy-egy méret van belőlük. Nehéz értékelhető darabokat találni.

Zara

A Zarában múlt héten volt egy újabb árzuhanás, ennek eredményeként pár 5 ezer forintos felsőt 3 ezerre, pár 10 ezres blézert 8-ra áraztak le. Ezek baromi gyorsan fogynak, például clutch-okat már lehetetlen venni, mert mind elfogyott, és a felsőkből is egyre kisebb a méretválaszték. A Zarában is kaptak már helyet az őszi-téli ruhák, de azért itt még bőven van leárazott készlet is. Színes, neoprén felsőkért érdemes ide jönni, nagyon érdekes a felhozatal és 5 ezer forintnál még nem drágábbak ezek a felsők, illetve blézert is most kell nézni, bár a 8 ezer forint még mindig nem kifejezetten olcsó, főleg úgy nem, hogy sok kabátkának teljesen rossz a szabása vagy csak L-es kapható.

Összességében elmondható, hogy ez a leárazás nem olyan katartikus, mint a 2013-as téli, az árak nem olyan alacsonyak, a választék nem olyan színes. Idén nem jött be a "kinézem teljes áron, megveszem leárazva" taktika, a legmenőbb ruhák már teljes áron elfogytak az üzletekből.

Szóval ha valamit kinézett és azt keresi, jó eséllyel csalódni fog, de ha alapdarabokat szeretne beszerezni, farmereket, fehér blúzokat, blézereket, akkor spórolhat pár ezrest.

Azon egyébként egészen meglepődtünk, mekkora tömeg vásárolt már hétköznap délelőtt, délután pedig már a kasszákhoz is elképesztő sorok álltak: szóval már legalább tudjuk, miért fogynak olyan gyorsan a leárazott ruhák.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek