Fagyik házilag: túrórudi-jégkrém

Mindenki kedvencét, a túró rudit nyáriasítottuk: roppanós étcsokoládéval borított túrós jégkrémet készítettünk. Ehhez csak egy jégkrémformára van szükség (webshopokban, és konyhafelszerelési boltokban kapható szezonban), maga a túrós jégkrém percek alatt összeállítható, a csokibevonat készítésében pedig alkalmazhatjuk a gyerekeket!

Túrórudijég2
Ötvös Zsuzsanna

A bevonásnál a kakaóvajat elhagyhatjuk: a kakaóvaj segítségével folyósabb, vékonyabb lesz az olvasztott csokoládénk, így vékonyabb-roppanósabb lesz a csokiburok is. De ha nincs, az sem tragédia, a több csoki úgyis jobb, nem?

Ha jégkrém helyett mégis klasszikus túró rudit készítene házilag, itt talál ehhez is receptet!

Hozzávalók kb. 6-8 jégkrémhez:

Túrókrém:

250 g túró
kb. 2 ek. porcukor
fél kezeletlen citrom héja
3-4 tk. citromlé
fél rúd vanília
160 g habtejszín

Csokiburok:

kb. 150 g étcsokoládé
20 g kakaóvaj (elhagyható)

1. A jégkrém hozzávalóit – a túrót, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliarúd kikapart magjait, a citromlevet és a habtejszínt – botmixer segítségével vagy turmixgépben egyneművé keverjük. A túrós krémet megkóstoljuk, és ha szükséges, az ízlésünknek megfelelően még porcukrot vagy citromlevet adunk hozzá.

2. A túrós krémet jégkrémformába töltve kifagyasztjuk.

3. Az étcsokoládét a kakaóvajjal (vagy anélkül) megolvasztjuk mikróban vagy vízgőz fölött, egy bögrébe töltjük, és a bögrét kicsit megdöntve megmártjuk benne egyenként a jégkrémeket. Ahol kell, kiskanál segítségével javítjuk a csokiburok hiányosságait. A csokiburok szinte azonnal ráfagy a jégkrémekre, így rögtön fogyaszthatjuk is.

Túrórudijég1
Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek