Jól jönne egy hűsítő sál, mi?

145281084
Matt Cardy / Europress / Getty

A praktikus dolgok sajnos a legtöbb esetben egyáltalán nincsenek köszönőviszonyban az esztétikummal – de van az a kánikula, amikor ez már nem számít. Angela Epstein, a tapasztalt háziasszony a dailymail.co.uk-val tesztelt egy csomó olyan terméket, ami jól jöhet a nagy melegben. Nézze meg az összeállításban, hogy milyen hasznos darabokkal hűsítheti magát, ha Londonban vásárol, és itthon mi kapható!

Hűsítő sál

A szövettechnológia legújabb fejlesztéseinek és a houseofbath.co.uk-nak köszönhetően már ilyen polimer kristályokkal feltöltött, fejpántként is használható sálat is kapni a piacon. Az elsősorban lakberendezésben utazó márkánál például három ilyen hűsítő darabot 12.95 fontért, (5050 forint) megkaphatunk. A kívánt hatásért mindössze annyit kell tennünk, hogy a sál belsejében található zselés anyagot öt percig hideg vízbe mártjuk. A dailymail.co.uk tesztelője öt pontból négyet adott a termékre, mivel kicsit olyan érzése volt a tesztelés során, mintha egy egyszerű vizes rongyot viselne a nyakában. Coolmax névre keresztelve nálunk is kapható hűsítőkendő, mely pont úgy működik, mint a brit változat, de annál kicsit drágább, ugyanis darabja 2390 forint.

Ilyen sállal is hűsítheti magát forróság esetén
Ilyen sállal is hűsítheti magát forróság eseténhouseofbath.co.uk

Szagtalan kombiné

Az olasz Cupro már jó ideje gyárt selymes szálakból és poliészterből készített fehérneműket, melyekről azt állítják, hogy nedvesség-elvezető hatásának köszönhetően az izzadság könnyen elpárolog a szövet felszínéről. Az uniqlo.com-on 14.95 fontért (5830 forint) kapható fehérneműre a teszter öt pontból kettőt adott, amit azzal magyarázott, hogy nem igazán érzett különbséget más fehérneműkkel szemben. Bár Epsteinnek tetszett és szép formájúnak ítélte a beépített melltartó részt, kényelmetlennek és nyirkosnak találta a szerinte szorító érzést keltő fazont. Hasonló hűsítő fehérnemű a Debenhamsnál is kapható 20.50 fontos (8000 forint) áron, de annak tesztelése után sem volt elájulva a kísérleti alany, aki a szintetikus anyagból készült darabot egy forró konyhában, piskóta sütés alatt próbálta ki és a végeredményről igencsak hervasztóan nyilatkozott a későbbiekben. Nem is adott, csak egy pontot a kényelmetlennek mondott termékre.

Nedvesség elvezető fehérneműket is találni a piacon
Nedvesség elvezető fehérneműket is találni a piaconuniqlo.com

Szellőző cicanadrág és harisnya

A Pretty Polly néven futó márka nyárra piacra dobott leggingseit a Debenhams üzleteiben 10 fontért (3900 forint) lehet beszerezni. A harisnya állítólag a nylonból és elasztán fonalból készült anyagnak köszönhetően elvezeti a hőt és az izzadságot. A teszter egy hőt előszeretettel magába szívó fekete harisnyát próbált ki, melynek hatékonyságán és az eredményen még ő maga is meglepődött, mivel a termék meglepően könnyed és hűsítő érzést váltott ki viselőjén. Epstein öt pontból hármat adott a kényelmes darabra, míg a szintén a Debenhamsban kapható Jasper Conran harisnyára maximális pontszámot adott a tesztelés során. A mindössze 5.25 fontba (2050 forint) kerülő hűsítő harisnyáról viselője csak áradozni tudott, sőt odáig ment, hogy azt állította, olyan mintha nem is viselt volna semmit a lábán. Amit azért egy harisnya esetében igencsak nehéz elképzelni.

A harisnyát sem kell mellőznünk a nyári szezonban
A harisnyát sem kell mellőznünk a nyári szezonbandebenhams.co.uk

Önszáradó hálóing

A coolsleepwear.co.uk oldalán kapható Wildbleu néven futó pizsama titka, hogy természetes és szintetikus szálak keverékéből készül, ami miatt négyszer szárazabb marad, mint egy hagyományos pamut verzió. A 15 százalék pamutból és 85 százalék poliészter anyagból készült termékre öt pontból négyet adott a magazin tesztelője, amit azzal az egyszerű indokkal magyarázott, hogy bár nem a legdögösebb termékről van szó, de úgy aludt benne, mint egy csecsemő. A 24.95 fontba (9749 forint) kerülő kényelmes pizsamában Epstein hűsen, izzadságtól mentesen kelt ki az ágyból.

Izzadásgátló ing

Angela Epstein nem volt hasra esve a smartweavestore.com közepes árkategóriában fekvő, 65 fontos (25.385 forint) izzadásgátló darabjaitól, melyeket elsősorban irodai dolgozóknak címeztek a készítők. A terméket nyolc évnyi kutatás előzte meg, ami alatt a vékony pamutszálból készült ingekbe egy nedvességet gyorsan elvezető szál is került. A teszter mégis egy pontot adott az ötből az ötletre, amit szerinte kényelmetlen viselet, ráadásul jóval egyszerűbb helyettesíteni egy rövid ujjú felsővel.

Nedvességet elvezető termékekben nincs hiány
Nedvességet elvezető termékekben nincs hiánysmartweavestore.com

Ha ön tud olyan Magyarországon is kapható termékekről, amiket mi nem találtunk meg, írjon e-mailt ide kattintva! Örülnénk, ha összejönne pár olyan hasznos holmi, amivel megúszhatjuk a hőgutát.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra