OFFLINE

Vásároljon cseh és szlovák dizájnerruhákat!

2014. július 18., péntek 17:19

Július 14 és 20, délelőtt 11 és este 7 óra között a Sofitel Budapest C szintjén, a Bellevue Roomban berendezett pop-up boltban várja az érdeklődőket egy friss kezdeményezés: a szervezők nálunk kevésbé ismert, de külföldön népszerű cseh és szlovák tervezők ruháit hozták el a hazai közönségnek. A kifinomult, fényűző luxustól a sportosabb, hétköznapibb vonalig mindenki talál kedvére valót, ruháktól a cipőkön, táskákon, ékszereken át egészen a gyertyákig.

A legolcsóbban körömlakkot lehet vásárolni 2500 forintért, cipőket 6 ezer forintért, ruhákat jellemzően 80 és 200 euró közötti áron lehet találni, hétvégén különféle akciókkal is készülnek az egyes tervezők. „Pár éve a divatban dolgozom Pozsonyban és Prágában, és fokozatosan egyre jobban szerettem bele a lokális dizájnba, szlovákokba magyarokba, csehekbe. Szerintem a zene és a divat a legszebb módja annak, hogy barátságokat kössünk és közben mindenki kihasználja tehetségét. Sok gondolkozás után jött Pozsony, hogy az egyik legnagyobb bevásárlóközpontban csináljunk egy pop-up boltot. Akkoriban találkoztam Dobos Emesével, aki segített a szervezésben már Pozsonyban is, akkor nyitottunk először magyar tervezők felé, főleg fiatalokat, kezdőket vittünk ki, László Beát, ő készíti a Beango táskákat, a Daige-t és az Elysiant. Nagy kereslet volt a ruháikra, táskáikra” – mondja a szervező, Dusik Bori.

„Minden pop-up shopnak más arcot szeretnék adni, mert minden piac más, Emesével egy-két tervezőt megtartottunk Pozsonyból is, a szlovákok közül Jana Gavalcovát hoztuk, aki Pozsony után itt mutatja be először a ready-to-wear kollekcióját. Arról híres, hogy mindent kézzel varr, sok gyönggyel dolgozik, nagyon személyre szabott, mondhatni haute couture ruhákat készít, de a ready-to-wear vonal nagyon jól működik nála, sok a vevő. Petra Balvinova is kedvencem, ő cseh, nagyon nőies ruhákat készít, talán mondhatjuk, hogy ő Prága Bódis Bogija, sok szoknyát, A-vonalú ruhákat tervez. Katerina Geislerova 20 évig Párizsban élt, ott tanult, 2 éve tért vissza Prágába, továbbra is látni a francia sármot a ruháin, gyönyörűen el vannak varrva a ruhák, maximális precizitással dolgozik, ő Prága egyik kedvence. Klara Nademlynska már több mint 20 éve van a piacon, saját üzlete van Prágában, őt azért hoztam, mert meg szeretném mutatni, hogy kik azok a dizájnerek, akiket Prágában üzletben is meg lehet találni, és azért, mert különlegesen színesek a ruhái. Ő mutatta be nekem az IO bags tervezőjét, Ivana Ostranskát. Hana Prevratilova kicsit avantgárd, de napi hordásra vannak kitalálva a ruhái. Egyik kedvencem a csipkével dzsörzével dolgozó cseh Jana Minarikova, akit legjobban a pihe-puha pulóverei és fehér, halványkék csipkés trikói miatt szeretnek. Küldött a ruhái mellé egy fehér kabátot is, hogy megmutassuk, hogy high line-t is tud varrni. Ha valaki szeretne olyat, ami kicsit különlegesebb darab és nem jön vele szembe, az itt megtalálja a számítását!” – mondja a szervező.

Fent említett tervezők munkáin kívül kaphatók a Novesta teniszcipői, Katerina Sochorova ékszerei, a Prágában népszerű Popular Bags táskái, Yogabag táskák és a Meadows Candle gyertyái. A galériában megnézheti, hogy néz ki és miket kínál a vasárnapig nyitva tartó butik!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta