Nézegessen haute couture esküvői ruhákat!

Már rengeteg mindent tudunk az idei menyasszonyi és koszorúslányruha felhozatalról, és arról is, hol lehet beszerezni a legolcsóbbat, a legdrágábbat és a legpuccosabbat. A napokban véget ért párizsi haute couture hét apropóján a Harper's Bazaar szerkesztői összegyűjtötték azokat az esküvői szférába is beépíthető ruhakölteményeket, melyeket a világ meghatározó tervezői mutattak be a divat fővárosában. Nézze meg a galériában, hogy milyen darabokkal kápráztatták el a divatházak a közönséget!

Nem vitás, hogy Karl Lagerfeld idén is lélegzetelállító kollekcióval rukkolt elő, melynek menyasszonyi-ruha vonalát lapostalpú szandállal, kócos punk frizurával és tüll alsószoknyával képzelte el. A Chanelnél menő lesz még a szűkített fazonú, földig érő ruha, ahogy a 80 éves designer szerint várandósan sem lesz ciki oltár elé állni 2014-ben.

A Christian Dior vezetőtervezője, Raf Simons kollekciójában megfértek egymás mellett a fiatalabb generációt megcélzó, áttetsző anyaggal kombinált fehér miniruhák és a klasszikus báliruhákat idéző, földig érő, helyenként virágmintás és csipkés darabok is. A modern hercegnő-stílus jól láthatóan bejött Elie Saabnak is, aki vékony övvel párosította combtőig felsliccelt, strasszokkal kirakott ruháit. Míg a Dior modelljeire a hosszú, kiengedett haj volt a jellemző, addig Elie Saab szigorú kontyba kötötte a csipke- és selyemruhákat bemutató modellek haját.

A lyoni származású 36 éves tervező, Alexis Mabille már az igazán 21.századi menyasszonyokat kívánta megcélozni fehér, ingruhaszerű, galléros ruhájával, melyhez ráadásul buggyos csipkeujjat képzelt el. Hasonlóan meglepő volt a Maison Martin Margiela ruhája is, a tervező szerint ugyanis fehér kesztyűben, tüll álarcban és kövekkel kirakott I Love You felirattal ellátott, szívformájú felsőrészben lesz menő kimondani a boldogító igent.

A Bejrútból Párizsba költözött Zuhair Murad szerint nem feltétlenül kell ragaszkodniuk a fehér színű ruhákhoz a menyasszonyoknak, hiszen számtalan más árnyalat is mutathat elegánsan és sikkesen a nagy napon. Persze régóta tudjuk, hogy ez így van, de ettől eltekintve menyasszonyi ruhái szerintünk kicsit lotyósra sikerültek. Murad sminkmesterei egyébként látványos macskaszemeket festettek az itt-ott kivágott ruhákban pózoló modelleknek.

A moszkvai származású Ulyana Sergeenko extra fodrokat applikált rá egyébként elegáns esésű, V nyakkivágású couture ruháira, melyekhez húszas-harmincas éveket idéző frizurákat fésültek a mesterfodrászok a modelleknek. Míg Sergeenko fodrokban gondolkodott, addig a Valentino tervezői Lagerfeldhez hasonlóan fantáziát láttak a lapos talpú cipőkben. Ha a tógaszerű darabokért nem is rajongtunk, a fehér blézerrel kombinált menyasszonyi ruhát szerettük a kollekcióból.

Giambattista Valli bevállalós, már-már lázadó gyűjteményén meglepődtünk. Valli szerint ugyanis menő lesz napszemüvegben, takarítónős fejkendőben és fehér ingben férjhez menni a jövőben. A tervező egyébként hegyes orrú aranycipőket rakott a tüllszoknyás ruhái mellé, amivel nem volt egyedül, hiszen hasonló lábbelikben képzelte a jövő menyasszonyát az 1971-ben született designer, Alexander Vauthier is.

Szerencsére ismerjük az Atelier Versace tervezőjének furcsa ízlésvilágát, így annyira meg sem döbbentünk a rojtokkal feldíszített fehér ruhák láttán, melyet még több combtőig felsliccelt szoknya és óriás karikafülbevaló követett a sorban. Az ezüst betoldásos ruhákat valószínűleg még így is elkapkodják majd a gazdag férj után áhítozó Jennifer Lopez rajongók a következő szezonban. A Versace designerével ellentétben nem adná motoros kesztyűben férjhez menyasszonyait a Vionnet, aki bézs, púder és piros árnyalatban készítette el fodrozott, japán hatású esküvői ruháit. Nézze meg a galériában, hogy milyen menyasszonyi ruhákat nézhettek maguknak a tehetős nők az haute couture divathéten!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek