no

Elárverezik az Austin Powers kultikussá vált jelmezeit

Pár millióért már önnek is lehet ilyen hivalkodó gönce
Pár millióért már önnek is lehet ilyen hivalkodó gönceNew Line Cinema / Northfoto

Valószínűleg senkinek nem kell közelebbről bemutatni a hatvanas évek kémfilmjeinek kliséit és karaktereit kifigurázó vígjáték-trilógiát, az Austin Powerst. A Jay Roach által rendezett filmsorozat ezúttal amiatt került újra reflektorfénybe, mert elárverezik annak kultikus jelmezeit, mint például az 1997-es Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke című részben Mike Myersen látott kék bársonyöltönyt – írja a Daily Mail az aukcióról.

A poénosnak szánt Austin Powers kollekcióra a licitálás 20000 dollárról (4,5 millió forint) indul. A tehetős filmrajongók ezért az összegért a karakter szaténbéléses, kék bársonyöltönyét, csipkegalléros fehér ingét, mandzsettáját, nyakkendőjét, vastagkeretes szemüvegét és védjegyének számító nyakláncát tudhatják majd gardróbjukban.

Ha létezik Mike Myers rajongó, akkor annak biztos kötelező
Ha létezik Mike Myers rajongó, akkor annak biztos kötelezőNorthfoto

Elárverezik a szintén Mike Myers által megformált gonosz karakter, Dr.Genya kétrészes szürke öltönyét is, amire 12000 dollárért (2,7 millió forint) csaphatnak le a megszállott filmmániások. Szinte hihetetlen, de a szakértők szerint ennek az összegnek a háromszorosát is hajlandóak a rajongók kifizetni ezekért a darabokért.

Megértjük,hogy ezt a semmilyen szürke darabot se őrzi tovább a filmstúdió
Megértjük,hogy ezt a semmilyen szürke darabot se őrzi tovább a filmstúdióHip / Northfoto

A Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke az utóbbi idők egyik legnépszerűbb filmje, így annak fő karakterei is azonnal felismerhetőek. A jelmezek közvetlenül a New Line Cinema stúdiójának raktárából érkeznek az árverésre, amit azért kell megemlítenem, mert ez a stúdió készítette a filmet 17 évvel ezelőtt. Gyakran előfordul, hogy amikor egy stúdió befejezi a munkát, akkor megszabadul a filmhez használt jelmezek nagy részétől. Az Austin Powers Mike Myers egyik legnagyobb alkotása, az általa viselt ruhákba még a neve is bele van írva. Ez az első alkalom, hogy ugyanabból a filmből két jelmezt is árverésre bocsátunk. Az Austin Powers egy nagyon népszerű film, így valószínűleg ezek a kosztümök a komoly gyűjtők és filmrajongók széles körét vonzzák majd” – mondja meggyőződéssel Desi DosSantos, a kaliforniai aukciósház, a Screen Used munkatársa az árverésről.

A nyaklánc is eladó!
A nyaklánc is eladó!Northfoto
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra