OFFLINE

Elárverezik az Austin Powers kultikussá vált jelmezeit

2014. július 15., kedd 09:03

Valószínűleg senkinek nem kell közelebbről bemutatni a hatvanas évek kémfilmjeinek kliséit és karaktereit kifigurázó vígjáték-trilógiát, az Austin Powerst. A Jay Roach által rendezett filmsorozat ezúttal amiatt került újra reflektorfénybe, mert elárverezik annak kultikus jelmezeit, mint például az 1997-es Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke című részben Mike Myersen látott kék bársonyöltönyt – írja a Daily Mail az aukcióról.

A poénosnak szánt Austin Powers kollekcióra a licitálás 20000 dollárról (4,5 millió forint) indul. A tehetős filmrajongók ezért az összegért a karakter szaténbéléses, kék bársonyöltönyét, csipkegalléros fehér ingét, mandzsettáját, nyakkendőjét, vastagkeretes szemüvegét és védjegyének számító nyakláncát tudhatják majd gardróbjukban.

Elárverezik a szintén Mike Myers által megformált gonosz karakter, Dr.Genya kétrészes szürke öltönyét is, amire 12000 dollárért (2,7 millió forint) csaphatnak le a megszállott filmmániások. Szinte hihetetlen, de a szakértők szerint ennek az összegnek a háromszorosát is hajlandóak a rajongók kifizetni ezekért a darabokért.

A Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke az utóbbi idők egyik legnépszerűbb filmje, így annak fő karakterei is azonnal felismerhetőek. A jelmezek közvetlenül a New Line Cinema stúdiójának raktárából érkeznek az árverésre, amit azért kell megemlítenem, mert ez a stúdió készítette a filmet 17 évvel ezelőtt. Gyakran előfordul, hogy amikor egy stúdió befejezi a munkát, akkor megszabadul a filmhez használt jelmezek nagy részétől. Az Austin Powers Mike Myers egyik legnagyobb alkotása, az általa viselt ruhákba még a neve is bele van írva. Ez az első alkalom, hogy ugyanabból a filmből két jelmezt is árverésre bocsátunk. Az Austin Powers egy nagyon népszerű film, így valószínűleg ezek a kosztümök a komoly gyűjtők és filmrajongók széles körét vonzzák majd” – mondja meggyőződéssel Desi DosSantos, a kaliforniai aukciósház, a Screen Used munkatársa az árverésről.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta